četvrtak, 27. listopada 2016.

Virovitičko-podravska županija prijavila je dva projekta sustava navodnjavanja

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Virovitičko-podravska županija prijavila je dva projekta na Natječaj za provedbu podmjere 4.3. “Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva”, provedba tipa operacije 4.3.1. “Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja”.

Poslani su projekti za sustav navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac (vrijednosti oko 45.000.000,00 kuna od 750 hektara), te Đolta (vrijednosti 14.000.000,00 kuna od 200 hektara). Navedena dva projekta, ukupne vrijednosti oko 59.000.000,00 kuna, koje je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, s već postojećim sustavom navodnjavanja Kapinci – Vaška, kada se završi ovaj dio, tvorit će oko 2.300 hektara navodnjavanih površina na području Virovitičko-podravske županije.

Zadovoljstvo napisanim projektima izrazili su obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, kao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Igor Andrović, naglašavajući kako se na ovaj način pomaže poljoprivrednicima na našem području. Tu se neće stati. Naime, u fazi projektiranja je sustav navodnjavanja Lukač koji bi se trebao prostirati na oko 1.000 hektara, te sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška – II. faza, veličine oko 800 hektara. (vpz.hr)

-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)