utorak, 24. studenoga 2015.

9. memorijalna utrka Kokočak-Orahovica, 6. prosinca

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Povodom 24. obljetnice oslobodilačke akcije „Orkan 91“ i oslobađanja Papuka od agresora,dana 6. prosinca (nedjelja) s početkom u 10 sati, održati će se 9. memorijalna utrka Kokočak–Orahovica u spomen na poginule branitelje Branka Jaklića iz Dolcia poginulog 5. 12.1991. , te Milana Puhanića iz Kelešnika i Momira Krmpotića iz Našica poginule 4.12.1991. godine.

Memorijalna utrka Kokočak –Orahovica je tradicionalna utrka koja za cilj ima podsjetiti na žrtvu branitelja Domovinskog rata, te edukaciju budućih generacija kroz prigodan program koji će činiti utrka ,izložba fotografija i literalni radovi najmlađih sugrađana.

Povod ovom događaju je jedna od najznačajnijih oslobodilačkih operacija, ''Orkan 91.''. Ovom bitkom i žrtvom 184 poginulih i 595 ranjenih branitelja spriječen je pokušaj srpskih pobunjenika predvođenih JNA da odsijeku Slavoniju od ostatka Hrvatske.
Tijekom akcije JNA je počinila i brojne zločine na lokalnom stanovništvu u Voćinu, te je ova manifestacija ujedno i prigoda da se ne zaboravi ono što se dogodilo 1991. godine.


Program :

-8.30 sati-okupljanje sudionika utrke na orahovačkom Autobusnom kolodvoru
-9.00 sati-odlazak u Donju Pištanu
-9.30 sati-okupljanje kod Spomen obilježja u Kokočaku
-10.00 sati-start utrke
-11.30 sati-dolazak na cilj u centru Orahovice kod Spomen obilježja poginulim braniteljima
-12.00 sati-polaganje vijenaca i paljenje svijeća
-13.00 sati-odlazak u Donju Pištanu :
                 -izložba fotografija iz Domovinskog rata u organizaciji UDVDR ogranak Orahovica
                 -zajednički ručak

Utrka je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske ,Kolinde Grabar Kitarović i  Ministarstva branitelja RH, a supokrovitelji su : Virovitičko-podravska županija, Grad Orahovica, Uprava šuma Našice, Osiječko-baranjska županija , Prajo Beton  i Radlovac d.o.o.

Događaj medijski pokrivaju : Radio Orahovica, Radio Našice, Glas Slavonije, Večernji list i Domovina net.

Svi koji žele sudjelovati na ovom, hvale vrijednom, događaju (branitelji, sportske udruge, biciklisti, djeca hrvatskih branitelja itd.) mogu se prijaviti na broj mobitela 091/5296-337.

Napomena: Djeca trče pola rute od Donje Pištane do Orahovice , 5 kilometara.




Promo :