ponedjeljak, 12. listopada 2015.

Orahovački srednjoškolci i ove godine obilježili Dan kruha

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Srednja škola ”Stjepan Ivšić” i ove je godine obilježila Dan kruha. Uobičajeno su razredi postavili svoje štandove prepune kruha i krušnih i jesenskih proizvoda u središtu Orahovice, te počastili sugrađane. No, Dane kruha učenici orahovačke srednje škole obilježili su s još nekoliko sadržaja.
Tradicionalno smo s nekoliko učenika odnijeli kruh i krušne proizvode u našu župnu crkvu gdje je hranu blagoslovio vlč. Željko Strnak uz prigodnu molitvu. Naš neizbježni događaj je posjet Domu za starije i nemoćne Vedri dani gdje smo ove godine poslali najmlađe, učenike prvog i drugog razreda koji do sada još nisu bili dio ovog događaja pa da i oni vide s koliko osmijeha i sreće štićenici doma dočekuju naše mladost – rekla je jedna od voditeljica srednjoškolskog obilježavanja Dana kruha, prof. Mira Križanović.
Nazočne građane učenici su obradovali i tradicionalnom slavonskom pjesmom uz svirku tamburice pa su pale melodije logovca, kukunješća i nezaobilaznog bećarca uz nekoliko veselih stihova, a cijelu priču uljepšale su učenice obučene u tradicionalne slavonske narodne nošnje. Tako su se mladi još jednom prisjetili veličine i važnosti kruha i hrane u čovjekovom životu te pokazali da i oni mogu i itekako znaju cijeniti plodove čovječjih ruku. (V. Grgurić/vpz.hr)

Foto :









Sponzorirano