ponedjeljak, 12. listopada 2015.

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 14 prometnih nesreća, 12 s materijalnom štetom a 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe zadobile LTO. U dvije prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola a u dvije su napustili mjesto događaja.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 298 prekršaja, od čega je 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 62 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 6 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.17 g/kg je utvrđena u ponedjeljak oko 22.35 sati u mjestu Jugovo Polje, kod biciklista starosti 59 godina koji nije bio propisno osvijetljen.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 5 osoba, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri zbog vožnje pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja zabrane upravljanja motornim vozilom a jedna zbog odbijanja alkotesta. Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

-Akcije

Na području cijele PU provedena je akcija 10/11.10.2015.g. u vremenu od 22 - 6 sati usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 84 vozila i vozača i utvrđeno je 26 prekršaja od toga 12 alkohola.
Na području cijele PU tijekom proteklog tjedna provodile su se pojačane mjere nadzora teretnih vozila i autobusa tijekom koje je kontrolirano 107 teretnih vozila i vozača i utvrđeno je 28 prekršaja.(PU virovitičko-podravska)


Promo :