nedjelja, 30. kolovoza 2015.

Glasnici istine spojili istok i zapad županije pretrčavši 86 km

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




2. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom ''Glasnici istine – hrvatski maratonci'' spojili istok i zapad županije pretrčavši 86 km.



Povodom Dana Virovitičko-podravske županije HVIDRA Slatina i ''Glasnici istine – hrvatski maratonci'', pod pokroviteljstvom Županije, organizirali su u subotu, 29. kolovoza, 2. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava u duljini od 86 km.
Start maratona bio je u Kladarama u 7 sati, a završetak u 16,30 u Staroj Jošavi.
Na startu u Kladarama maratonce je pozdravio zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković, dok ih je na cilju u Staroj Jošavi dočekala predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin.
– Cilj maratona bio je pretrčati Virovitičko-podravsku županiju te tako spojiti istok i zapad županije i svaki pretrčani kilometar posvetiti svim braniteljima koji su položili svoje živote na oltar Domovine. Hvala svim trkačima koji su došli iz Slavonskog Broda, Josipovca, Antunovca, Dobrovića i Orahovice te naravno našim članovima iz Slatine koji su istrčali ovaj dug maraton po teškom, sparnom vremenu. Hvala Županiji i županu Tolušiću na potpori te predsjednici županijske Skupštine Ani Mariji Petin i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata s orahovačkog područja što nas je srdačno dočekali na cilju utrke u Staroj Jošavi. – rekao je predsjednik udruge Glasnici istine hrvatski maratonci, Pavo Tutenov.
– Hvala maratoncima što su ovoj utrkom i njenom porukom uveličali Dan naše Županije. Županije je uvijek bila na raspolaganju ovoj utrci i bit će i ubuduće. Posebno se zahvaljujem udruzi Glasnici istine što svojim utrkama i djelatnošću ne dozvoljava da se zaboravi istina o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale da bi danas imali slobodnu Hrvatsku– zaključila je Ana-Marija Petin.
Treba svakako reći da je uz trkače, maraton na biciklu provezla jedna od najvećih hrvatskih humanitarki na biciklu, sjajna mlada osječka biciklistica i predsjednica udruge Biciklistice Hrvatske ,Kristina Lenard.
Udruga ''Glasnici istine-hrvatski maratonci'', jedan od organizatora ultramaratona, osnovana je u veljači 2013. godine. Članovi udruge su maratonci, hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata iz cijele Hrvatske koji dugi niz godina u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata sudjeluju na memorijalnim utrkama i maratonima diljem Hrvatske, od Maslenice, Zagreba, Pakraca, Vukovara, Osijeka, Knina, Baranje do Četekovca i Voćina radi obilježavanje obljetnica ratnih događanja. Aktivnosti Udruge usmjerene su na promicanje vrijednosti Domovinskog rata te očuvanje digniteta istog kako se ne bi zaboravio niti jedan poginuli i nestali hrvatski branitelj te niti jedan dan iz povijesti Domovinskog rata i stvaranja suverene i neovisne Republike Hrvatske. (vpz.hr/radioslatina/Domovina. nat)

Spomenimo i da su sudionicima Ultramaratona jučer, na prigodnom domjenku uručena priznanja, koja su im uručili zamjenica župana Virovitičko-podravske županije, Sanja Bošnjak i gradonačelnik Slatine, Ivan Roštaš.

Foto :























Više fotografija na : Goran Draksler