srijeda, 15. travnja 2015.

Zelena čistka u Osnovnoj školi Eugena Kumičića

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na Dan planeta Zemlje, 22. travnja, u Osnovnoj školi Eugena Kumičića održat će se Zelena čistka. To je zajednička jednodnevna akcija čišćenja okoliša i divljih odlagališta otpada i najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.
Njezinim održavanjem želi se postići osvještavanje o važnosti primarnog odvajanja otpada i podignuti svijest o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, kao zajedničkog dobra svih nas, ali i očistiti u zajedničkoj akciji svoj okoliš i divlja odlagališta. U čišćenju okoliša škole sudjelovat će svi učenici od 1. do 4. razreda sa svojim učiteljicama.
Svaki razred bit će raspoređen na dio okoliša škole koji treba očistiti. Učenici viših razreda radit će na čišćenju vodotoka Javorice. Iz škole pozivaju na udruživanje napore kako bismo pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda, te što sve možemo i spremni smo učiniti u samo jednom danu. „Pridružite nam se svi, osjetite zajedništvo koje će nam promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi, te zbrinjavanju otpada, omogućiti bolje sutra,“ poručuju iz Osnovne škole Eugena Kumičića.(radioslatina.hr)