srijeda, 15. travnja 2015.

Predstavljanje knjige ''Sudačka nadoknada'', Olivera Jukića

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



S velikim zadovoljstvom, Turistička zajednica grada Slatine i Grad Slatina, pozivaju Vas na predstavljanje romana našeg Slatinčanina Olivera Jukića ''Sudačka nadoknada'' u petak, 17. 4. 2015. godine u 20:00 sati u Hrvatskom domu u Slatini .

Medijski pokrovitelj je Radio Slatina, Slatinski informativni centar i Marinianis TV, a sponzor Mesoprerada d.o.o.Slatina.

Oliver Jukić rođen je 10. lipnja 1974. u Osijeku. S godinu dana s roditeljima dolazi živjeti u Slatinu gdje 1992. završava osnovnu i srednju školu, smjer matematika-fizika-informatika. Iste godine upisuje Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. 
1996. diplomira na smjeru Telekomunikacije i informatika sa odličnim uspjehom. Nositelj je Rektorove nagrade 1995. godine za najbolji studentski rad.
Danas je prodekan za nastavu na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici,
te profesor i voditelj Centra za istraživanje i razvoj.

Autor je više od dvadeset znanstvenih i stručnih radova objavljivanih na konferencijama i u časopisima u zemlji i inozemstvu.
U slobodno vrijeme bavi se nogometom i glazbom, te je tako 1997. snimio i CD s tamburaškim sastavom "Marinianci"
Ponosni je nositelj Spomenice Domovinskog rata, oženjen je svojom školskom ljubavi Višnjom, te otac Barbare i Marijete.

2015. godine objavljen mu je prvi roman, ”Sudačka nadoknada” ,koji će ponosno bit predstavljen javnosti u Slatini.

Urednik Milo Jukić kaže da je knjiga neka vrsta podsjetnika na neka “bolja vremena”, ma što to značilo...
Svi oni koji su rasli u vremenima koja se opisuju u knjizi, zaljubljenici u nogomet, a posebice generacija sedamdeset i neke, pročitat će knjigu u jednom dahu. A i glasno se nasmijati, pogotovo ako poznaju aktere koji se spominju.

Svi oni ostali koji su rođeni nakon tog vremena, naći će vrlo slikovit opis Slatine i života tinejdžera u vrijeme kada je sve imalo neku drugu boju...boju djetinjstva.





Direktorica Turističkog ureda

Helena Hegediš, prof.