utorak, 22. srpnja 2014.

10. natjecanje orača VPŽ održat će se 25. srpnja u Gaćištu

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna Služba organiziraju 10. po redu natjecanje orača Virovitičko-podravske županije, koje će se održati 25. srpnja u Gaćištu u općini Suhopolje. Natjecanje će se održati u dvije kategorije: plugovima ravnjacima i plugovima prekretačima.
Službeni trening održat će se u četvrtak, 24. srpnja, a potencijalni natjecatelji moraju se prijaviti do sutra, 23. srpnja. Upite, informacije i same prijave svi zainteresirani mogu dobiti ili izvršiti u uredima Savjetodavne službe. Županijsko natjecanje orača je kvalifikacija za državno natjecanje, koje će ove godine biti održano u Požegi 13. rujna, a pobjednici sa državnog natjecanja osigurat će nastup na svjetskom natjecanju u Danskoj 2015. godine.
Svjetsko prvenstvo orača ove se godine održava u francuskom gradu Bordeaux (Bordou), 5. i 6. rujna, a Hrvatsku ekipu čine orači Željko Šebalj iz Kapinaca u općini Sopje i Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije, trener Siniša Hrgović i predsjednik svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak, koji će biti vođa ekipe.(vpz.hr)