srijeda, 23. srpnja 2014.

Kanađani u dvotjednom posjetu općini Čačinci

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

U dvotjednu posjetu općini došli su učenici Škole hrvatskog jezika iz Edmontona koji su se u Hrvatskom domu kulture predstavili našoj zajednici.
U posjet Čačincima došao je i dopredsjednik Kanadsko – hrvatskog kongresa u Edmontonu Mate Korenić i njegova sestra Ankica Korenić te prof. Katarina Žeravica koji su predstavili Wirth Institut te mogućnosti koje Institut nudi studentima iz Hrvatske. Tijekom svog boravka na području općine Čačinci učenici će imati priliku upoznati se sa tradicijom i kulturom Čačinaca i okolice u suradnji sa lokalnim udrugama, obrtima i OPG-ima prema određenom protokolu programa samog projekta.
Škola hrvatskog jezika u Edmontonu djeluje preko 20 godina kao neprofitna organizacija čiju nastavu pohađa trenutno dvadesetak odraslih osoba, od početnika do onih koji žele unaprijediti hrvatski jezik. Ranijih godina je škola imala nekoliko volontera koji su vrlo predano poučavali skupine djece i odraslih, potomaka Hrvata i Kanađane; hrvatski jezik, povijest i geografiju. (cacinci.hr)