četvrtak, 24. listopada 2024.

Završeni radovi na uređenju dvorišta Dječjeg vrtića ''Bambi'' u Sopju

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Već nekoliko uzastopnih godina Općina Sopje uspješno participira na natječajima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koji je i ove godine sufinancirao prijavljeni projekt u iznosu od 15.084,57 eura, što je nešto više od polovice od ukupne vrijednosti projekta ugovorenog na 28.988,75 eura, a kroz kojeg su izvedeni radovi na uređenju dvorišta Dječjeg vrtića ''Bambi'' u Sopju. 

- Kada se vratimo tri ili četiri godine unatrag i prisjetimo prostora gdje je donedavno bilo gradilište, možemo vidjeti enormne promjene. Od jedne zapuštene, raslinjem obrasle i neuređene parcele, danas imamo jedan kvalitetan prostor za boravak i igru mališana koji pohađaju vrtić. Malo po malo smo uredili i tu parcelu s brojnim sadržajima, a ovaj nedavni projekt se odnosi na izgradnju poučne staze s rubnjacima te postavljenje vrtne sjenice koja će služiti kao manje spremište za opremu i razne materijale. Iako su oba dvorišta našeg dječjeg vrtića velika i prostrana, pomalo nam ponestaje mjesta, te nam je na umu u budućnosti realizirati još jedan manji parking, jer je trenutni zbog lokacije objekta nedostatan, te bi time zaokružili ovu priču. Naravno da tu još postoje razne mogućnosti ulaganja, ali zaista je napravljeno puno, a najviše zbog sadržaja koji će pomoći djeci i odgajateljima u daljnjem radu - istaknuo je načelnik Općine Sopje Berislav Androš. (Tekst: D. Fišli; Foto: R. Turkalj)

Foto:




Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.