četvrtak, 17. listopada 2024.

U petak, 18. listopada, u Malom Lošinju počinje 28. SŠNIDOR na kojem će sudjelovati i ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Dvadeset i osmo Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata održat će se od 18. do 20. listopada u Malom Lošinju.

Više od tisuću sudionika, razvrstanih u 22 ekipe iz svih hrvatskih županija, grada Zagreba, kao i HVIDR-a HVO Herceg-Bosne natjecat će se u devet sportskih disciplina – boćanju, visećoj kuglani, elektronskom pikadu, kuglanju, stolnom tenisu, streljaštvu, ribolovu, šahu i u utrci u invalidskim kolicima.

- Značaj organizacije SŠNIDOR-a u proteklih 28 godina njegovog održavanja, očituje se u kontinuiranim aktivnostima HRVI-a koje doprinose njihovom psihofizičkom osnaživanju, podizanju razine opće zdravstvene sposobnosti, jačanju sportskih, edukativnih i terapijskih sposobnosti, poticanju druženja, zdravog života i sportsko-natjecateljskih aktivnosti, u svrhu rehabilitacije i ublažavanja teških posljedica stradavanja u obrani suvereniteta RH te u konačnici prevenciji oboljenja i smanjenju smrtnosti HRVI-a – kazao je predsjednik HVIDR-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić.

Sportska natjecanja održavaju se već gotovo tridesetak godina, a do sada su pored Malog Lošinja domaćini još bili Makarska, Vukovar, Mostar, Knin, Osijek, Varaždin, Šibenik, Pula, Split, Zadar, Virovitica, Poreč i Zagreb.

Pobjednički naslov brane višestruki prvaci ekipa HVIDR-e grada Zagreba, srebro Brodsko-podravska županija, dok je sportska ekspedicija HVIDR-e Virovitičko-podravske županije u jakoj konkurenciji sveukupno, lani, osvojila broncu. Prošle godine su do zlata došli na visećoj kuglani, a srebrni su bili u šahu i streljaštvu.

Podsjetimo, s posljednjih pet svehrvatskih športskih natjecanja invalida Domovinskog rata, HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, vraćala se s medaljom oko vrata. Lani su osvojili broncu, a prije toga, HVIDR-a VPŽ je četiri puta uzastopno bila srebrna na SŠNIDOR-ima u Poreču, Makarskoj, Vukovaru i Virovitici.

- I za ovogodišnji SŠNIDOR dobro smo se pripremili. Tako su održana brojna natjecanja, između ostaloga i ona izlučna pa će trideset i šestero naših najspremnijih članovi pokušati i ove godine postići na sportskim borilištima dobre rezultate i ostati kao i posljednjih desetak godina u samom vrhu – podcrtao je predsjednik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, Mato Bubaš.

Svečano otvaranje 28. SŠNIDOR-a, koje se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i supokroviteljstvom gradonačelnice Malog Lošinja, Ane Kučić, uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, održat će se u petak, 18. listopada na Trgu Republike Hrvatske u Malom Lošinju u 15 sati. Nakon otvaranja održat će se i već tradicionalno prva disciplina – utrka u invalidskim kolicima.

Uz sportska natjecanja u Malom Lošinju održat će se i 24. redovni izvještajni Sabor HVIDR-e RH, kao i tribine, predavanja, edukacije, posebice u svezi realizacije Zakona o hrvatskim braniteljima te promicanja vrijednosti Domovinskog rata, na kojima će sudjelovati i desetak delegata HVIDR-e VPŽ. (vpz.hr, tm, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.