utorak, 22. listopada 2024.

Policija ''ulovila'' 41-godišnjaka u vožnji bez vozačke i pod utjecajem alkohola

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U petak, 18. listopada u 14:00 sati, u mjestu Suhopolje, u redovnom nadzoru prometa policijski službenici kontrolirali su 41-godišnjaka koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Provedenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 0,91 g/kg u organizmu, a utvrđeno je da muškarac upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, priopćila je danas (ponedjeljak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

Zakonom je propisano da će se vozaču privremeno oduzeti osobni automobil kojim upravlja u trenutku utvrđivanja prekršaja, ako je već najmanje dva puta pravomoćno kažnjen za isti prekršaj. U ovom događaju to je prekršaj iz članka 289. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, stoga je 41-godišnjaku privremeno oduzeto vozilo.

Zbog počinjenih prekršaja protiv 41-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga Općinskom sudu u Virovitici, stoji u priopćenju policije.

Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa za utvrđene prekršaje minimalno je propisana novčana kazna od 1.740 eura ili zatvor do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci te 9 negativnih prekršajnih bodova, a kada vozač motornog vozila tijekom dvije godine prikupi 12 negativnih prekršajnih bodova rješenjem će mu se ukinuti vozačka dozvola. (PU virovitičko-podravska)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.