petak, 11. listopada 2024.

Donosimo vam program ovogodišnje ''Voćinske kestenijade'', koja će biti održana 19. i 20. listopada

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


I ove godine Turistička zajednica ''Vrata Papuka'' priprema bogat program za tradicionalnu ''Voćinsku kestenijadu'', koja će biti održana u subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada. 

Subota je rezervirana za otvoreno prvenstvo Voćina u kuhanju čobanca naziva ''Zlatni fertun''. Prijave za natjecanje mogu se obaviti do 17. listopada na br. telefona 033/684-204 ili br. mobitela 091/9437-657 (Mislav). U sklopu ''Zlatnog fertuna'', koji započinje u 13 sati, bit će još zanimljivih događanja kao što je natjecanje u bacanju potkove... Za dobru zabavu su zaduženi Suhopoljski tamburaši. 

''Voćinska kestenijada'' u nedjelju započinje svetom misom u voćinskoj župnoj crkvi u 15 sati, poslije koje slijedi kratki mimohod folklornih skupina od crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije do Hrvatskog doma gdje će se u 16.30 sati održati nastupi folkloraša. Za 18.30 sati organizatori ove manifestacije pripremaju koncert Ivana Štivića i TS Slavonski vez. 

Organizatori dvodnevne manifestacije ''Voćinska kestenijada'' je Turistička zajednica ''Vrata Papuka'', u partnerstvu s voćinskim udrugama. Pokrovitelji manifestacije su Općina Voćin, Turistička zajednica područja ''Vrata Papuka'', Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. (adf; Foto ilustracija: D. Fišli)

PROGRAM


Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.