četvrtak, 26. rujna 2024.

Općina Sopje: Započeli radovi na uređenju dvorišta DV ''Bambi'' te izgradnja platoa kod društvenog doma u Grabiću

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Iako su nedavno na području općine Sopje završena tri projekta, odmah se krenulo s novim. 

Trenutno je u tijeku izvođenje radova na uređenju dvorišta Dječjeg vrtića ''Bambi'' kojim će se izgraditi poučna staza koja vodi od zgrade vrtića do prometnog poligona, a koji je sufinanciran prošle godine. Osim toga, kao problem pokazao se manjak prostora za opremu i alat, i stoga u sklopu projekta će biti postavljena drvena kućica od 16 kvadratnih metara za te namjene. Ovaj je projekt ugovoren sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade u iznosu od 15.084,57 eura, dok ostatak vrijednosti projekta od 28.988,75 eura financijski pokriva proračun Općine Sopje. 

- Nastavak je to ulaganja u vrtić s popratnim sadržajima, te vjerujemo da će biti od koristi djeci, ali i zaposlenicima - istaknuo je načelnik Općine Sopje Berislav Androš. 

U naselju Grabić u tijeku je izvođenje radova na projektu uređenja dvorišta društvenog doma. Radi se o izgradnji platoa koji uključuje pripremne i zemljane radove, kolničku konstrukciju, pješačku stazu pored platoa, te završne radove. Ovaj projekt je odobren i sufinanciran od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 22.400,00 eura, dok ostatak vrijednosti do ugovorenog iznosa od 36.797,13 sufinancira Općina Sopje iz svog proračuna. 

- Vjerujem da će ovaj projekt promijeniti vizuru dijela naselja kod doma te da će doprinijeti sigurnosti korisnika. Nadamo se da će realizacija biti u ugovorenom roku na zadovoljstvo svih dionika - rekao je načelnik Androš. (Tekst: D. Fišli; Foto: Općina Sopje)
Foto:






Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.