nedjelja, 22. rujna 2024.

[FOTO] Ekipa ''Kupusari'' iz Donjeg Miholjca skuhala najbolji fiš na ovogodišnjoj slatinskoj Fišijadi

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Danas (nedjelja) je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina, a pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine, održano 12. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiš paprikaša. 

Fišijadu je u Parku 136. slatinske brigade, nakon podjele ribe ekipama, službeno otvorio zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, a s nekoliko pozdravnih riječi natjecateljskim ekipama i posjetiteljima obratio se predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija. 

Ovogodišnja Fišijada u Slatini je okupila 25 ekipa, kojima su uoči početka kuhanja zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, direktorica Turističke zajednice grada Slatine Martina Kostanjevac i predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija uručili zahvalnice i pregače. 

Nakon što je prosudbena komisija u sastavu Zoran Putniković, Dražen Đurišević i Sandra Jadek kušala uzorke te donijela odluku o tri ovogodišnja najbolja fiša, trima najuspješnijim ekipama uručene su nagrade. Tako je prvo mjesto 12. otvorenog prvenstva Slatine u kuhanju fiš paprikaša pripalo ekipi imena ''Kupusari'' iz Donjeg Miholjca, drugo mjesto su osvojili dečki iz Sladojevaca ''Prijatelji ribiči'', a treće mjesto pripalo je ekipi ''Oskomić team'' iz Slatine. Nagrade su najuspješnijima uručili Ilija Nikolić i Ozren Rastija. 

Grad Slatina i ove je godine za građanstvo osigurao ribu za fiš, kojeg su u tri velika kotla skuhali kuhari restorana Sequoia Siniša Šimunović i Zoran Maurer. 

Kako je bilo na ovogodišnjoj Fišijadi u Slatini pogledajte u bogatoj fotogaleriji koju vam donosimo. (adf; Foto: D. Fišli)
Foto:



























































































































































































































Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.