utorak, 24. rujna 2024.

29-godišnjak pijan i bez kacige vozio električni romobil: Napuhao 2,96 promila

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

             Foto: ilustracija, ICV
Na prometnicama Virovitičko-podravske županije proteklog je tjedna evidentirano deset prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom, priopćila je jučer (ponedjeljak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

U tim prometnim nesrećama dva su sudionika teško ozlijeđena, dok su dva zadobila lakše tjelesne ozljede. Kod jednog počinitelja prometne nesreće je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 380 prekršaja, od kojih 46 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 33 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 45 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 93 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,48 g/kg je utvrđena kod 48-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom oko 21:30 sati u Zdencima, a osim upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola kod ovog vozača su utvrđeni i prekršaji nekorištenja reflektirajućeg prsluka i svjetla na biciklu.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena u dane vikenda od 2,96 g/kg je utvrđena kod 29-godišnjeg vozača osobnog prijevoznog sredstva, električnog romobila u subotu u 23:15 sati u Virovitici, a osim ovog prekršaja ovaj vozač je počinio i prekršaj nekorištenja zaštitne kacige, stoji u priopćenju policije. (Policijska uprava virovitičko-podravska)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.