nedjelja, 28. srpnja 2024.

[FOTO] NK Standard Nova Šarovka po treći put zaredom pobjednik memorijalnog nogometnog turnira ”Mirko Adžić i Zoran Joć”

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Nogometni klub Grabić, uz pokroviteljstvo Općine Sopje i pomoć brojnih sponzora među kojima i Udruge HVIDR-a Slatina, jučer (subota) je po 30. put organizirao memorijalni nogometni turnir posvećen hrvatskim braniteljima Mirku Adžiću i Zoranu Joću, članovima kluba.
 
U prijepodnevnim satima, na njihovim posljednjim počivalištima na gradskom groblju u Slatini, cvjetne aranžmane i upaljene lampione položila su izaslanstva NK Grabić i Općine Sopje predvođeni predsjednikom kluba Željkom Boronjekom i općinskim vijećnicima Mirkom Jelinekom i Željkom Janečićem, kao i predstavnici braniteljskih udruga te rodbina. Počast neprežaljenim članovima NK Grabić došao je odati i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić. Upaljeni lampioni za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje položeni su i kod Križa mučenika na slatinskom groblju.

Turnir je započeo svečanim otvaranjem na nogometnom igralištu NK Grabić, a službeno ga je otvorio šogor prerano preminulog Zorana Joća, Željko Očić. 

Na turniru su se natjecale ekipe NK Podravac Sopje, NK Standard Nova Šarovka, NK Grabić i NK Mladost 1930 Čađavica. 

I ove, kao i dvije godine ranije, titulu najbolje je ponijela ekipa NK Standarda iz Nove Šarovke, drugo mjesto nakon izvođenja jedanaesteraca propalo je NK Podravcu iz Sopja. Treće mjesto pripalo je domaćinu NK Grabiću, a četvrti su bili nogometaši NK Mladosti 1930 iz Čađavice. Za najboljeg golmana je proglašen Luka Geng, za najboljeg igrača Mario Ružnik, a najbolji strijelac bio je Stjepan Novoselec. Prestižnu nagradu ''Grabičko srce'' ove je godine dobio trener NK Grabić Darko Barišić. Pehare i pojedinačne nagrade, uz pomoć predsjednika NK Grabić Željka Boronjeka, uručio je potpredsjednik kluba Filip Marković. 

Svoj doprinos 30. memorijalu ''Josip Adžić i Zoran Joć'' i ove su godine dali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ''Glasnici istine'', koji su istrčali svoju 10. memorijalnu utrku od Slatine do Grabića. Prije početka utrke, ''Glasnici'' su odali počast Zoranu Joću i Mirku Adžiću na slatinskom gradskom groblju. 

Ovaj nogometni turnir su sudili Goran Loparac, Siniša Horvat, Mario Jozić i Josip Keler, kojima su za to uručene medalje i zahvalnice. Zahvalnice su uručene i svima koji su potpomogli organizaciju ovog memorijala. (adf; Foto: D. Fišli)


Foto:













































































































































Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!