ponedjeljak, 3. lipnja 2024.

U Slatini i Voćinu dočekani i ugošćeni učesnici hodnje od Vukovara do Dubrovnika naziva ''Jedno srce, jadna duša''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Danas (ponedjeljak) su Voćin posjetila četiri hrabra čovjeka, dragovoljca Domovinskog rata, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije. 

Branko, Zdenko, Tomo i Josip imena su ljudi koji treću godinu zaredom kroz projekt ''Jedno srce, jadna duša'' pješice u 35 dana ponovo žele spojiti dva grada heroja, Vukovar i Dubrovnik. Njihova hodnja je krenula na Dan državnosti iz Vukovara, a u Dubrovniku bi trebali biti 1. srpnja. 

U Voćinu su ove odvažne ljude dočekali načelnik Općine Voćin Predrag Filić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Voćin Roko Perić, te predsjednik i podpredsjednik UDVDR Ogranak Voćin, Darko Božičković i Ivan Đuzel s članovima. Nakon srdačnog dočeka, svi zajedno su odali počast voćinskim žrtvama polaganjem upaljenih lampiona kod spomenika u središtu mjesta. Dobrodošlicu gostima je prvo poželio načelnik Predrag Filić, a potom ih je Darko Božičković upoznao s događanjima iz 1991. godine kada je u Voćinu, od strane srbočetničke ruke, mučki ubijeno 47 nedužnih civila. Druženje domaćina i gostiju nastavljeno je u Domu udruga ''Dudnjak'', poslije čega su četvorica hodača otpraćena u lovački kuću Đedovica gdje će prenoćiti te ujutro krenuti put Daruvara. 

Dan prije, u nedjelju su hodače u Slatini ugostili članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina. (adf; Foto: UDVDR Voćin, UDVDR Slatina)
Foto:




Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!