ponedjeljak, 3. lipnja 2024.

Kad se trči za ''Vretence'', ako se spoji i zemlja, ako lije k’o iz kabla, nema odgode: Od Nove Bukovice do Miljevaca istrčana humanitarna utrka učitelja VPŽ na kojoj je najbrža bila Doroteja Santi

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Kad se trči za ''Vretence'', ako se spoji i zemlja, ako lije k’o iz kabla, nema odgode, glasio je jasan i glasan naputak uoči današnje, 2. atletske humanitarne utrke učitelja Virovitičko-podravske županije koja se trčala od Nove Bukovice do Miljevaca. 

Uz 28 učitelja iz cijele Virovitičko-podravske županije, utrku je otrčao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, pročelnica za obrazovanje kulturu i sport VPŽ Martina Bunić, ali i tajnik Školskog saveza VPŽ Ivan Kelečić.

- Istrčao sam mnoge maratone, ali kad je utrka humanitarnog karaktera, tada nema veće utrke za mene – kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je dionicu od Nove Bukovice do Miljevaca istrčao lakoćom.

Na startu utrke je nazočne pozdravio i načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, a ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Lareta Žubrinić je svim trkačima dala jasne napitke kako se trči. Ova utrka se trčala za Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama ''Vretenac'' iz Slatine. Organizirana je tombola, i svaki euro koji se skupljen išao je za ''Vretence''. Na putu od starta do cilja bile su dvije okrjepne stanice, kod NK Zrinski u Novoj Bukovici, te mjesnog doma u Breziku.

Na cilju su trkačima medalje dijelili učenici OŠ Vladimir Nazor iz Nove Bukovice, Područne škole Miljevci, odnosno Gabriel, Jan, Mateo, Nika i Ana, uz asistenciju svoje učiteljice Ivane Peček.

Vrhunske kolače su pripremili roditelji učenika PŠ Miljevci… Naravno, kažimo i tercet najbržih. Slavila je Doroteja Santi, srebro je dohvatio Josip Bukovac, a broncu Tanja Buneta. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)
Foto:







































































Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!