nedjelja, 16. lipnja 2024.

[FOTO] Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina organiziralo 1. memorijalni kup ''Medvedović-Venus''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina je danas (nedjelja) u čast svojih neprežaljenih dugogodišnjih članova organiziralo 1. memorijalni kup naziva ''Medvedović-Venus'', vatrogasno natjecanje djece i mladeži. Natjecanje je održano na pomoćnom igralištu stadiona Antun Tona Butorac u Slatini, na kojemu je svoje vatrogasne vještine pokazalo oko 100 djece i mladeži. 

Poslije intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, te odavanja počasti svim poginulim i umrlim vatrogascima i hrvatskim braniteljima minutom tišine, svečano otvorenje natjecanja započelo je prijavkom zapovjednika DVD-a Slatina Josipa Mikića zamjeniku gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Iliji Nikoliću koji je, kao i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević, pozdravio mlade vatrogasce te im zaželio što bolje rezultate uz dobro odrađene vježbe bez ozljeda.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Tomislav Uher pojasnio propozicije natjecanja na kojemu je nastupilo 10 desetina. U kategoriji pomladak 6-12 godina nastupila je jedna ženska ekipa DVD-a Kozice i četiri muške: DVD Slatina, DVD Bakić, DVD Donji Meljani i DVD Sladojevci.
U kategoriji mladeži 12-16 godina nastupile su četiri ženske ekipe: DVD Sladojevci, DVD Slatina, DVD Bakić i DVD Kozice, te jedna muška ekipa DVD-a Sladojevci.

Nakon što su svoje umijeće u snazi, brzini i spretnosti pokazali spomenuti mladi vatrogasci kroz četiri natjecateljske kategorije, zahvalu na sudjelovanju svim ekipama uputio je predsjednik VZG Slatine Branko Belošević, a medalje najboljima, kao i diplome za sudjelovanje svim ekipama, uručili su zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, predsjednik DVD-a Slatina Josip Bićanić i zapovjednik DVD-a Slatina Tomislav Uher koji je ujedno uz Antoniu Medved i Darija Čordaša bio među glavnim sudcima natjecanja.

Ekipama koje će krajem lipnja nastupiti na Županijskom vatrogasnom natjecanju ovaj je memorijalni kup bio ujedno i odlična priprema, a postignuti su sljedeći rezultati:

Kategorija djeca muška:
1. DVD Slatina
2. DVD Bakić
3. DVD Sladojevci
4. DVD Donji Meljani

Kategorija djeca ženska:
1. DVD Kozice

Kategorija mladež muška:
1. DVD Sladojevci

Kategorija mladež ženska:
1. DVD Slatina
2. DVD Kozice
3. DVD Bakić
4. DVD Sladojevci

Prije početka natjecanja, u ime VZG Slatine, JVP Slatine i DVD-a Slatina, predsjednik i zapovjednik DVD-a Slatina, Josip Bićanić i Josip Mikić odali su počast preminulim vatrogascima polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona na njihova posljednja počivališta, zapovjedniku JVP Slatine Stjepanu Venusu na gradskom groblju u Slatini i na mjesnom groblju u Grabiću predsjedniku DVD-a Slatina Draganu Medvedoviću gdje je počast odala i Draganova supruga Eva koja je nazočila i svečanom otvorenju 1. memorijalnog kupa ''Medvedović-Venus''. (adf; mf; Foto: D. Fišli)
Foto:





















































































































































Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!