ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Čađavica: Održan 1. memorijalni turnir u gađanju glinenih golubova ''Berislav Martinčević Bero''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Lovačka udruga ''Sokol'' Čađavica bila je jučer (nedjelja) organizator 1. memorijalnog turnira ''Berislav Martinčević Bero'' u disciplini gađanja letećih meta (glinenih golubova). 

Otvorenju su nazočili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, predsjednik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije Miroslav Buneta, tajnik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije Antonio Repić, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, Berini suborci članovi Udruge veterana vojne policije VPŽ, te predstavnici i članovi lovačkih udruga, LU Jelen Voćin, LU Vepar Slatina, LU Zec Četekovac, LU Srnjak Crnac-Rastovac, LU Šljuka Podravska Moslavina, LU Jelen Noskovci, LU Jelen Nova Bukovica, LU Fazan Sopje-Kapinci i domaćin LU Sokol Čađavica.

– Berislav Martinčević Bero je od 1997. godine pa sve do svoje smrti 2020. godine bio predsjednik LU ''Sokol'' Čađavica. Za to vrijeme ova lovačka udruga je postala jedna od najboljih udruga na ovim prostorima. Kao kruna njegovog predsjednikovanja, uz ostale velike zasluge, sagrađen je novi lovački dom koji je ponos ne samo naše udruge, već i cijele općine Čađavica. Bero je bio dobitnik više javnih priznanja na području lovstva i nositelj je lovačkih odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza. Posthumno je za svoj društveni rad dobitnik javnog priznanja Povelje zahvalnosti Virovitičko-podravske županije. Osim u lovstvu, dubok trag je ostavio i u svijetu nogometa. U svojoj plodnoj karijeri nastupao je za NK Slatinu, NK Pitomaču, NK Osijek i naravno za svoju matičnu NK Mladost u Čađavici u kojoj je bio i trener. Žensku ekipu je uveo u 1. Hrvatsku nogometnu ligu. Bio je strastveni ribolovac i do svoje smrti je obavljao dužnost lovočuvara. Bitno je spomenuti i njegov angažman kao člana poglavarstva Općine Čađavica. Vrlo bitan i aktivan sudionik u Domovinskom ratu, no to nikada nije posebno isticao – rekao je predsjednik Goran Budimir u svom pozdravnom govoru. Također, svi prisutni su minutom tišine odali počast Berislavu Martinčeviću.

S par riječi se sve prisutnima obratio i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement pohvalivši rad ove lovačke udruge ističući dugogodišnju dobru suradnju sa Županijom. Predsjednik Županijskog Lovačkog saveza Miroslav Buneta je istaknuo kako su ovakvi susreti lovačkih udruga upravo na turnirima u gađanju glinenih golubova jako bitni i istaknuo izvrsne rezultate županijske lige koja je već par godina postiže uspjehe na državnom natjecanju.

Prije samog turnira, posebni uzvanici i predstavnici lovačkih udruga te članovi obitelji Berislava Martinčevića su na mjesnom groblju u Čađavici položili vijenac i zapalili lampione na Berinom posljednjem počivalištu. 

Na turniru se natjecalo 9 ekipa iz 9 lovačkih udruga. Ekipe su se sastojale od 5+1 strijelac i pucalo se u dvije etape po 10 meta.

Nakon prve etape spustio se jak pljusak te su svi natjecatelji mogli malo odmoriti. Nakon pljuska koji je sve osvježio, ekipe su nastavile natjecanje. Ostali posjetitelji ovog turnira, koji nisu članovi lovačkih udruga, mogli su se okušati u natjecanju gađanja zračnom puškom ili gađanju zeca u trku.

Nakon cjelodnevnog natjecanja stigli su i završni rezultati.

U ekipnom natjecanju:
1. LU Srnjak Crnac-Rastovac sa 78 bodova,
2. LU Sokol Čađavica sa 73 boda,
3. LU Jelen Nova Bukovica s 49 bodova.

U pojedinačnom natjecanju:
1. Poslončec Dragan,
2. Mario Biro,
3. Filip Puškadija.

U natjecanju zračnom puškom:
1. Krešimir Golub,
2. Josip Mihoković,
3. Dražen Puškadija.

U natjecanju gađanja zeca u trku:
1. Filip Puškadija,
2. Tomislav Ribić,
3. Kristijan Štefanek.

Od prvog do trećeg mjesta u svim gore navedenim kategorijama osigurane su novčane nagrade, pehari i medalje, a svim lovačkim udrugama su uručene zahvalnice, tako da su svi sudionici mogli biti zadovoljni sudjelovanjem na ovom događaju.

Pokrovitelji ovog turnira bili su Virovitičko-podravska županije i Općina Čađavica, uz brojne sponzore bez kojih se turnir ne bi mogao održati. Ovaj turnir je prvi u nizu, a zasigurno će postati tradicija. (rt, adf; Foto: D. Fišli i R. Turk)
Foto:








































































Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!