četvrtak, 7. ožujka 2024.

Na ''Ciganku'' ''sletio'' nogometaš iz Brazila, Matheus Vinícius

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Proteklu nedjelju josipovački Dinamo je prošao u 4. kolo Kupa ŽNS Virovitičko-podravske županije, pobijedivši na jedanaesterce NK Voćin. 

Domaćin Dinamo je poveo pogotkom Milenka Beneša u 33. minuti, a s 1:0 otišlo se i na predah. Antun Dunković u 64. minuti povećao je prednost domaće momčadi na 2:0, četiri minute kasnije Ante Đorđević smanjuje domaću prednost, a pogodaka nije bilo sve do “duboke” sudačke nadoknade kada na 2:2 poravnava Emanuel Jaković te odvodi susret do raspucavanja. Domaća momčad bila je mirnija u udarcima s bijele točke te je u konačnici došla do pobjede ukupnim rezultatom 6:5.

Da u Dinamu iz Josipova misle ozbiljno pokazuje i dovođenje nogometaša iz Brazila. Prvi je to put da je na ''Ciganku'' došao jedan strani igrač, i to još Brazilac. 

- Zadovoljan sam pobjedom u kupu protiv Voćina, mada je bilo vrlo teško jer su Voćinčani jedna vrlo ozbiljna ekipa. Za nastavak drugog dijela nogometne sezone 2023./2024. odlučili smo pojačati naše redove dovođenjem nekih pojačanja. Tako nam se ekipi pridružio Antun Dunković za kojeg ne bih trošio previše riječi, svi znaju tko je i koliko on vrijedi u svakoj ekipe za koju igra. Evo, jučer nam je došao i jedan Brazilac, Matheus Vinícius. Radi se o desnom krilnom napadaču i nadam se da će nam biti pojačanje - ispričao nam je trener NK Dinama Josipovo Darko Kupres.

- Ovo je prvi put u povijesti da za naš klub zaigra jedan stranac, i to još Brazilac. Mogu najaviti da bi nam se početkom sljedećeg tjedna trebao pridružiti još jedan nogometaš iz Brazila, ali ne znam što je po vokaciji. Inače, u dogovoru sa trenerom Kupresom, mi slažemo ekipu sa domaćim igračima za sljedeću nogometnu sezonu kako bi konkurirali za što više mjesto na tablici 1. ŽNL - rekao je predsjednik NK Dinamo Josipovo Dinko Brezec. (adf; Foto: NK Dinamo Josipovo)

Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩