subota, 17. veljače 2024.

VIROEXPO 2024.: Lovci iz općina Sopje i Čađavica natjecali se u kuhanju lovačkog paprikaša, najbolji skuhali članovi LU Jelen Voćin

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

Kulinarsko-zabavni događaji zasigurno su jedni od najposjećenijih na sajmu Viroexpo. Tako je bilo i danas (subota) kada se u kuhanju lovačkog paprikaša natjecalo stotinjak lovaca iz lovačkih udruga s područja Virovitičko-podravske županije. Sve to pratili su brojni posjetitelji koji su mogli i uživati u odličnom paprikašu.

Mada su na ovom natjecanju svi pobjednici, ipak su se birala tri najuspješnija paprikaša. Odlukom prosudbene komisije koja je imala uistinu težak zadatak, najboljim paprikašem proglašen je onaj kojega je skuhala Lovačka udruga Jelen iz Voćina, drugo mjesto pripalo je virovitičkim lovcima iz Lovačke udruge Srndać, dok je treće mjesto pripalo ekipi Lovačke udruge Fazan Sopje-Kapinci. 

Na natjecanju u kuhanju lovačkog paprikaša okušali su se i lovci iz općine Čađavica. Čađavčani su imali dvije lovačke udruge koje su se natjecale, Jelen Noskovci i Sokol Čađavica. Iako njihov lovački paprikaš nije osvojio jedno od prva tri mjesta, brzo im se kotao ispraznio. 

Lovce s područja svojih općina obišli su općinski načelnici Berislav Androš i Mirko Rončević te im se zahvalili što su i ove godine sudjelovali u ovom kulinarskom događaju na Viroexpu, jer, kako su rekli, to je dobra promocija njihovih općina. 

Nagrade najuspješnijima uručili su župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok. Program je nadahnuto vodio glumac Kazališta Virovitica Mijo Pavelko Mikeš. (icv.hr, bs, adf; Foto: D. Fišli, A. Zeko, B. Sokele)

Foto:

LU Srndać 

LU Fazan

LU Jelen
































Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩