nedjelja, 18. veljače 2024.

Općina Sopje predstavila se na 27. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024.

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na 27. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024., koji se u Virovitici održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, te Ministarstvo turizma i sporta, predstavila se i Općina Sopje zajedno sa Savjetom mladih Općine Sopje i Pustarom Višnjica. 

Organizatori i pokrovitelji sajma godinama su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o., a županija partner  sajma ove je godine Osječko-baranjska.

Drugog dana sajma (subota) su izložbeni prostor Općine Sopje posjetili predstavnici prijateljskih lokalnih samouprava mađarskih mjesta naseljenim Hrvatima Starin i Martinci, koje je dočekao i pozdravio općinski načelnik Berislav Androš. 

- Ove godine smo na Viroexpu zainteresirane posjetitelje upoznali s našom tradicijom, našim običajima, manifestacijama, kao i projektima koje provodimo već dugi niz godina kako bi privukli što više ljudi da posjete u našu općinu. Posjetitelji su se mogli upoznati sa našom najvećom manifestacijom Dravsko proljeće, koja se jedne godine održava u Sopju, a drugu godinu u mađarskom Starinu, i tako naizmjence iz godine u godinu. Također, upoznali smo posjetitelje s još nekim manifestacijama koje svake godine organiziramo, a to su Bošporijada, Ribički dan na rijeci Dravi, Lilanje za Ivanje..., kao i s našim tradicionalnim folklorašima, Kulturno-umjetničkim društvom Podravac koji je, uz Općinu, organizator nekih od tih događanja. Isto tako, predstavo se i Savjet mladih Općine Sopje, te Pustara Višnjica koja se nalazi na području općine Sopje a ima puno toga lijepog za ponuditi. Zahvaljujem se našim prijateljima iz Starina i Martinaca što su nas posjetili. Trebao je doći i zastupnik hrvatske nacionalne manjine u mađarskom Parlamentu Jozo Solga, ali zbog drugih neizostavnih obaveza, nažalost, nije mogao - ispričao nam je načelnik Androš, dodavši da su lovci Lovačke udruge Fazan Sopje-Kapinci osvojili treće mjesto u kuhanju lovačkog paprikaša u vrlo jakoj konkurenciji. (adf; Foto: D. Fišli, Općina Sopje)

Foto:






Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩