srijeda, 13. prosinca 2023.

U Poduzetničkom inkubatoru u Slatini održana ''Božićna radionica'' za osnovnoškolce

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer, 12. prosinca u prostorijama Solvera u Poduzetničkom inkubatoru na adresi Kolodvorska 8 u Slatini, održana je Božićna radionica za osnovnoškolce na kojoj se moglo saznati više gdje je to kemija u Božiću i kako nas to kemija okružuje. U prepunoj učionici Solvera mladi su uronili u pravi svijet kemije.

Zanimljivo predavanje održala je mlada doktorica prehrambene tehnologije Silvija Šafranko te je mladima pokušala približiti iskustvo kemičara kroz jednostavne pokuse odrađene uz pomoć sredstava i materijala iz svakodnevnog života.

- Kako nam dolaze blagdani i vrijeme darivanja, tako smo i mi željeli našim osnovnoškolcima pokloniti jednu zanimljivu radionica, koja je osim zabavnog, imala i obrazovni karakter. S obzirom na to da se radi o učenicima, od kojih većina još nije zakoračila u svijet kemije kroz osnovnoškolsko obrazovanje, drago mi je da su s ove radionice otišli barem malo obogaćeni nekim novim zanimljivim iskustvima - istaknula je Silvija zaključke s jučerašnje radionice.

Ovo je samo jedna u nizu radionica za mlade u organizaciji Solverovog tima, a kako je istaknula Silvija Šafranko, u budućnosti će ih bit daleko više iz različitih predmeta. 

Međutim, Solverov tim ne staje samo na tome, već poziva maturante željne znanja da se prijave i na besplatne ogledne sate vezane za pripreme za maturu koji će biti održani krajem prosinca i početkom siječnja ove godine, a za više informacija posjetite njihovu web i FB stranicu. (adf)

Foto:




Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩