srijeda, 29. studenoga 2023.

Prva sjednica Gradskog vijeća grada Orahovice nije uspjela: Vijeće nije konstituirano

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U višenamjenskoj dvorani u Orahovici održana je prva konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Orahovice nakon održanih prijevremenih izbora.

Podsjetimo, u vijećničkim klupama sjedi po četiri vijećnika iz redova HDZ-a i SDP-a, tri s liste Grupe birača nositelja Josipa Nemeca te po jedan iz HSS-a i liste Nezavisne liste Hrabro.

Od 13 vijećnika 12 se odazvalo sjednici, izabrana je mandatna komisija, izvršena svečana prisega, a potom je zbog najvećeg broja glasova na izborima s liste HDZ-a sjednicu vodila vijećnica Nives Katalinić.

Uslijedio je izbor predsjednika Gradskog vijeća za što je pristigao samo jedan prijedlog, i to Ivica Podboj iz redova HDZ-a.

Za ovaj prijedlog bilo je pet vijećnika, četiri je bilo protiv i tri suzdržana, pa time Vijeće nije konstituirano.

Predsjedavajuća Nives Katalinić zaključila je sjednicu te najavila novu za tjedan dana, odnosno 5. prosinca u 18:30 sati na istom mjestu:

– Vijeće nije konstituirano jer nije izabran predsjednik, bio je jedan prijedlog koji nažalost nije prošao i sada nas čeka nova sjednica za tjedan dana. Vjerujem kako će političke opcije iskoristiti vrijeme i još malo porazgovarati te da će se Vijeće biti konstituirano- rekao je odmah nakon sjednice gradonačelnik Orahovice Saša Rister. (icv.hr, vg)

Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩