subota, 14. listopada 2023.

ZUiČ HVIDR-a VPŽ brončana na 27. Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata u Malom Lošinju

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

U petak i subotu je Malom Lošinju održano 27. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata na kojemu, među dvadeset dvije ekipe sudjelovali su i članovi Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. 

HVIDR-aši Virovitičko-podravske županije zauzeli su odlično treće mjesto, iza druge HVIDR-e Brodsko-posavske županije i prve HVIDR-e grada Zagreba, iako su preliminarnim prebrojavanjem bodova naši natjecatelji bili na drugom mjestu, što je prije podjele odličja ispravljeno. Tako je drugo mjesto zauzela HVIDR-a Brodsko-posavske županije sa samo 7 bodova više od ZUiČ HVIDR-a VPŽ. Za fair play ekipu proglašena je HVIDR-a Šibensko-kninske županije. 

ZUiČ HVIDR-a VPŽ je osvojila zlatnu medalju u visećoj kuglani, srebrni su bili u šahu i streljaštvu. U stolnom tenisu su bili 5., sportskom ribolovu 7., dok je utrku u kolicima okončali na 9. mjestu. U elektronskom pikadu su bili 10., kuglanju 11., a u boćanju 15. 

Pehare i medalje najboljima su uručili državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta  Tomislav Družak, gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić, te saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić. Uz njih su bili i predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš, kao i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić te njegov zamjenik Ilija Nikolić te predsjednik Udruga HVIDR-a Virovitica Mirko Poljanac.

Čestitku na osvojenoj medalji sportašima HVIDR-e iz VPŽ uputio je župan Igor Andrović.

- Hrvatski domoljubi s područja Virovitičko-podravske županije bili su uvijek među prvima u Hrvatskoj, bilo u danima kada se stvarala neovisna Hrvatska, ili danas, u miru. I tada i danas, pronosili ste ime naše Virovitičko-podravske županije, svih naših gradova i općina diljem Hrvatske. Na tome vam neizmjerno hvala. Čestitam vam na osvojenom odličju u Malom Lošinju, kao i na svemu onome što ste do sada učinili za Lijepu našu, u njenom stvaranju od početaka do danas - rekao je župan. 

Ovogodišnji, 27. SŠNIDOR održavao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, supokroviteljstvom gradonačelnice Malog Lošinja Ane Kučić te uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja. (vpz.hr, tm; Domovina net, df;  Foto: ZUiČ HVIDR-a VPŽ)

Foto:





















Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩