ponedjeljak, 23. listopada 2023.

Vatrogasna zajednica VPŽ brojnim aktivnostima obilježava 30 godina postojanja

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prošlo je 30 godina od 23. srpnja 1993., kada je u Slatini osnovana Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije.

U sjećanje na te dane, jučer (nedjelja) pripadnici Vatrogasne zajednice VPŽ, radno i svečano, raznim aktivnostima obilježavaju tri desetljeća postojanja i djelovanja. Proslava je započela smotrom vatrogasaca i vozila na prostoru između Tehnološko-inovacijskog centra i Veleučilišta Virovitica, koju je uz nazočnost saborske zastupnice Vesne Bedeković, predsjednika Skupštine VPŽ Dinka Begovića, zamjenika župana VPŽ Marija Klementa i predsjednika VZ VPŽ Željka Palkovića i zapovjednice VZ VPŽ Mateje Fras Venus, izvršio župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

Svečanost je nastavljena ešalonom vatrogasaca i vozila u kojoj je, zbog simbolike “30 godina”, sudjelovalo 30 pripadnika vatrogasnog podmlatka, te isto toliko članova vatrogasne mladeži, te vatrogasaca u svečanim, radnim i interventnim odorama.

Sve to pratilo je i 30 različitih vatrogasnih vozila iz voznog parka Vatrogasne zajednice VPŽ od Veleučilišta Virovitica do crkve sv. Roka, gdje je za sve vatrogasce služena svečana sveta misa. (icv.hr, bs)

Foto:









Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩