ponedjeljak, 23. listopada 2023.

Na 15. nacionalnoj izložbi inovacija ''MLADI@INOVACIJE 2023.'', Benjamin Bore Lazić i Noa Nemet iz SŠ Marka Marulića Slatina okitili se zlatnim odličjem

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Omišlju je od 19. do 21. listopada 2023. godine održavana 15. nacionalna izložba mladih inovatora i tehničkog stvaralaštva ''MLADI@INOVACIJE 2023.''. 

Uz mentoriranje profesora Darka Špoljarića učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina, Benjamin Bore Lazić i Noa Nemet, učenici trećeg razreda tehničara za elektroniku, osvojili su zlatnu medalju.

Riječ je o izložbi koja iz godine u godinu raste po kvaliteti, ali i broju izloženih eksponata. Tako su se i ove godine u Omišlju okupili mladi inovatori iz cijele Hrvatske. Među 95 prijavljenih radova svoje mjesto su po prvi puta pronašli i učenici SŠ M: Marulića Slatina. Oni su tijekom tri dana prezentirali nadograđenu inačicu već proslavljenog digitalnog potezanja užeta, ali ovog puta za ekipno odigravanje.

Ogromno zanimanje izazvala je i nadograđena inačica igre križić-kružić. Nakon stručnog ocjenjivačkog suda učenici i njihov mentor okitili su se zlatnim odličjem i time pokazali kako se predanim radom, znanjem i stručnošću doprinosi rastu i razvijanju inovatorskog duha. 

Izložbu su organizirali Savez inovatora PGŽ-a Rijeka, uz potporu Saveza riječkih inovatora, KIN-a Kastav, Udruge inovatora Šterika iz Praputnjaka, UI Interinova Matulji, IN kluba Rijeka, te Zajednice tehničke kulture Rijeka. Sponzor izložbe bio je HBOR. (adf, D. Špoljarić)

Foto:






Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩