utorak, 3. listopada 2023.

Slatinske ''Katarine'' obilježile Međunarodni dan starijih osoba posjetom Domu za starije osobe ''Jelena'

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer, 2. listopada u Slatini su svečano otvorene nove prostorije pri Domu za starije osobe ''Jelena'', i to ne slučajno jer se 1. listopada obilježava Međunarodni dan starijih osoba koji ima cilj promicanje aktivnog zdravog starenja i osiguravanje kvalitete života starijih osoba. 

Toj svečanosti nazočili su dožupan Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine gospodin Tomo Tomić, te obitelj i prijatelji obitelji Jelene Perković i Mate Munitića. Dom je posvetio župnik Župe svetoga Josipa Slatina prč. Dragan Hrgić, koji je uvijek drag gost ovoj velikoj obitelji. Svečanosti su nazočile i članice Zajednice žena HDZ-a ''Katarina Zrinski'' Slatina, obilježivši tako Međunarodni dan starijih osoba u druženju s korisnicima doma darujući ih skromnim poklonima i toplom riječju, a za uzvrat su dobile mudre savjete zahvalnih korisnika doma.

Put do obiteljskog doma, koji danas skrbi o 24 starije osobe, bio je dug i trnovit. Točno prije 10 godina obitelj Jelene Perković odlučila je baviti se udomiteljstvom, a nakon toga je otvorila mali obiteljski dom za 15 korisnika.

- Kako je svakim danom rasla potreba za smještajem starijih osoba, a često su to bili korisnici kojima je potrebna i palijativna skrb, odlučili smo proširiti kapacitet za još 9 mjesta tako da danas sveukupno brinemo i skrbimo za 24 korisnika. Uz visoke standarde dom raspolaže s 11 soba opremljenih modernom i vrhunskom opremom kako bi korisnici imali što bolju njegu i skrb, te zadovoljenje njihovih potreba, a istovremeno im omogućuje sudjelovanje u društvenom životu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. O korisnicima u domu, uza mene koja sam po zvanju bolničarka, brinu i jedna medicinska sestra, 3 njegovateljice, 2 kuharice, spremačica, a posebno sam sretna što imamo stručni tim koji čine socijalna radnica, liječnik i fizioterapeutkinja. Kada sam odlučila posvetiti se ovome poslu, odlučila sam dati sve najbolje od sebe kako bi život ljudi koji kroče pod naš krov bio dostojan čovjeka i lišen samoće i nemoći. Nadam se da sam u tome uspjela - rekla je Jelena Perković. 

Uime Zajednice žena HDZ-a ''Katarina Zrinski'' Slatina domaćici je čestitala predsjednica Ivona Balić, a svim korisnicima Doma ''Jelena'' zaželjela je život aktivnog starenja ispunjen radošću i toplinom domskog zajedništva. (adf, Zajednica žena HDZ-a ''Katarina Zrinski'' Slatina; Foto: D. Fišli)

Foto:




























Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩