petak, 20. listopada 2023.

Ružičasti listopad u OŠ ''Davorin Trstenjak'' Čađavica: ''Mama, budi zdrava!''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Ove godine Osnovna škola ''Davorin Trstenjak'' Čađavica se uključila u nacionalni projekt Udruge ''Sve za nju - Mama, budi zdrava''. 

Danas (petak) je u školi održano druženje za mame. Nakon pozdravnog govora ravnateljice škole Ksenije Žunec, predavanje je održala predstavnica ZZJZ "Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije Maja Đurica Truhlaž. Ona je mamama dala važne informacije o samopregledu, o uslugama koje mogu koristiti kroz nacionalne preventivne programe, načinima kako se nositi sa dijagnozom karcinoma.

- Sve majke naših učenika dobit će personalizirani edukativni letak od svoga djeteta s porukom ''Mama, budi zdrava, jer mi trebaš, jer te volim…''. Nisu zaboravljeni ni očevi, jer je u letku poruka i za njih. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Dobitnik je nagrade Europske komisije EU Health Award u kategoriji prevencije. Cilj je potaknuti žene na brigu o zdravlju i redovite kontrolne preglede jer rano otkriveni rak je pretpostavka za izlječenje - rekla je ravnateljica OŠ ''Davorin Trstenjak'' Čađavica Ksenija Žunec. 

Nakon predavanja jedna hrabra mama, borac i lavica, govorila je o svome iskustvu sa zloćudnim tumorom. Ispričala je svoju priču od prvih nalaza, emocija, strahova, pa sve do pobjede nad zloćudnom bolesti. 
 
- Hvala od srca Maji Đurici Truhlaž na zaista poučnom i zanimljivom predavanju te na druženju i odgovorima na sva naša pitanja Hvala mami koja je hrabro iznijela svoju priču. Podrška smo i dalje. Hvala svim mamama koje su odvojile dio vremena za nas i za sebe - zahvalila je ravnateljica Žunec. (adf; OŠ ''Davorin Trstenjak'' Čađavica)

Foto:






Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩