subota, 14. listopada 2023.

Majstori preuzeli svoje diplome: U jesenskom i proljetnom roku ispit je položio 41 majstor s područja sedam županija

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Hrvatskoj obrtničkoj komori VPŽ u Virovitici u petak su novi majstori preuzeli svoje majstorske diplome koje su im uručili zamjenik župana Marijo Klement i predsjednik županijske obrtničke organizacije Stjepan Kenjerić.

U dva roka, jesenskom i proljetnom, u HOK – Područnoj obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije, majstorski ispit položio je ukupno 41 majstor iz 21 različitog zanimanja iz čak sedam županija: Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Koprivničko-križevačke, Požeško slavonske i Istarske. Najviše je bilo automehaničara, zlatara, kuhara, instalatera grijanja i klimatizacije, vodoinstalatera i dimnjačara.

Svi oni su majstorski ispit položili u organizaciji HOK-a Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. U Područnoj obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije u Virovitici do danas je majstorski ispit položile ukupno 1.618 osobe i po tom podatku ova obrtnička komora je već godinama među prvih pet komora u Hrvatskoj.

Na samom početku sve nazočne pozdravili su savjetnik za obrazovanje Domagoj Petrić, predsjednik POK VPŽ Stjepan Kenjerić i zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, čestitavši budućim majstorima.

Zamjenik župana Marijo Klement novim majstorima čestitao je i u ime župana Igora Androvića i Virovitičko-podravske županije, naglasivši kako Virovitičko-podravska županija raznim mjerama potiče razvoj obrtništva, a svakome od njih, kome bude trebala pomoć, vrata Virovitičko-podravske županije i županijskih institucija su otvorena, kako za ostvarivanje različitih potpora, tako i za pomoći pri budućim projektima sa željom da svi oni pronađu svoju budućnost u Hrvatskoj.

Inače, na području Virovitičko-podravske županije bilježi se sve veći broj obrta, a danas ih je trenutno 1.465. U Područnoj komori Virovitičko-podravske županije može se polagati majstorski ispit u čak tridesetak zanimanja… Više o njima može se vidjeti OVDJE. (vpz.hr, foto: Kristijan Toplak)

Foto:






















Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩