subota, 18. ožujka 2023.

U Voćinu i Slatini uspješno provedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer (petak) je Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi, prvu u Voćinu, a drugu u Slatini.

U Voćinu je krv dalo 29 darivatelja, od čega 25 muškaraca i 4 žene, dok je iz zdravstvenih razloga odbijeno dvoje darivatelja. U Slatini je krv dalo 36 darivatelja, od čega 28 muškaraca i 8 žena, a jedna je osoba odbijena iz zdravstvenih razloga. 

- Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Slatini je tradicionalna josipovska, trideset i prva takva u čast sv. Josipa zaštitnika grada Slatine i Hrvatske. Svim građanima našeg grada Slatine čestitamo dan njihovog nebeskog zaštitnika - napomenuo je ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić. 

Ukupno je ove godine u šest akcija krv dalo 239 osoba, od čega 188 muškaraca i 51 žena, odbijeno je 11, a prvi put krv je dalo 15 osoba. 

Od prosinca 2012. godine krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek na području 4 slavonske županije. (adf; CK Slatina)

Foto:












Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩