srijeda, 25. siječnja 2023.

Udruga djece hrvatskih branitelja VPŽ u Slatini prezentirala javnosti svoj rad

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer (utorak) je u prepunom Posjetiteljsko-interpretacijskom centru EPIcentar Sequoia Slatina, Udruga djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije održala prezentaciju svog plana i programa rada za nadolazeće razdoblje. 
Na početku prezentacije intonirana je hrvatska himna te je minutom tišine odana počast svim poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima. 

Nakon uvodnog dijela i općih informacija o udruzi, koje je prezentirao član predsjedništva udruge Mihael Puljić, riječ je preuzeo domaćin, predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije Jurica Culej koji je prezentirao plan i program rada udruge te aktivnosti kojima se to želi ostvariti.

- Vaš dolazak u ovolikom broju je dokaz da smo na pravom putu i vjetar u leđa radu naše udruge. Osnivanjem naše udruge, naša županija dobila je pokretač i oslonac u radu svih braniteljskih udruga te ćemo kontinuirano raditi na boljitku naše sredine i nadamo se da ćemo biti i primjer drugim udrugama. Iznimno smo ponosni na činjenicu da smo pokrenuli udrugu kroz koju ćemo promicati vrijednosti Domovinskog rata, podizati kvalitetu života djece hrvatskih branitelja i samih branitelja, te raditi na boljitku naše sredine. Isto tako, stojimo na raspolaganju svim braniteljskim udrugama sa područja naše županije kako bi što uspješnije proveli svoje projekte i našu županiju učinili što boljom. Novim idejama i novim projektima pokušat ćemo ne dopustiti da se zaboravi sjećanje na Domovinski rat te ćemo pokušati ostaviti trajni trag budućim generacijama u sjećanje na herojska djela naših branitelja. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se uključe u rad naše udruge kako bi zajedničkim snagama ostvarili naše ciljeve - rekao je Jurica Culej.

Mnoštvu nazočnih na ovoj prezentaciji s nekoliko riječi su se obratili slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, te osobni izaslanik virovitičko-podravskog župama Igora Androvića i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić. Svi oni pohvalili su osnivanje udruge i zaželjeli predsjedništvu i članovima puno uspjeha u radu. 

Nakon govora i prezentacije prikazan je nastavno-dokumentarni film ''Slatinski kraj u Domovinskom ratu'' Zavičajnog muzeja Slatina autora Dine Mataza, ujedno i člana predsjedništva udruge. Po završetku filma naglašeno je kako će se iduća aktivnost održati u Virovitici, a potom i u Orahovici kako bi udruga prezentirala svoje planove potencijalnom članstvu te se uključila u rad lokalne zajednice.

U planu rada udruge za tekuću godinu su izreda i prijava projekata na natječaje, obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih uz Domovinski rat, promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama kroz izradu raznih audiovizualnih materijala, održavanje tribina s ciljem upoznavanja sa Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji s naglaskom na prava djece hrvatskih branitelja, pomoć socijalno ugroženim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima..., a udruzi mogu pristupiti djeca čiji je roditelj bio sudionik Domovinskog rata (redovni član), te zainteresirane osobe koju su snažno zainteresirane za djelovanje udruge i ostvarivanje njenih ciljeva (pridruženi član). (adf, UDHB VPŽ; Foto: D. Fišli)

Foto:
















Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩