četvrtak, 24. studenoga 2022.

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina, profesori i učenici kreću u projekt izrade „Sopjanskog sapuna“

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina kreću u projekt izrade „Sopjanskog sapuna“. Provodit će ga voditelji sekcija školske zadruge Slatina, profesorice Željka Venus i Jasna Asić s učenicima, članovima njihovih sekcija tijekom školske 2022./2023, te profesorice biologije i kemije Dragana Medved i Dinka Prenković. Cilj projekta je izrada domaćeg proizvoda, stvaranje vlastitog proizvoda od prirodnih sirovina slatinskog kraja.

Želimo potaknuti male proizvođače na OPG-ovima, da iskoriste biološke posebnosti bogatstva našega kraja - ljekovito bilje koje uspijeva na ovim prostorima pretvoriti u nove, atraktivne proizvode primjenjive u turističkoj ponudi. Promicanje ideja o tome kako ljekovito bilje našega kraja upotrijebiti za stvaranje novih proizvoda, doprinos je ukupnom razvoju gospodarstva. Temelje za budući turistički razvoj potrebno je postaviti što ranije – jačanje poduzetničkog duha provoditi u cjelokupno odgojno – obrazovnom radu (tijekom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja). Namjena aktivnosti je pridonijeti razvoju higijenskih navika u našoj školi. Doprinijeti razvoju turizma u destinacijskom pristupu. Povezivati naše obrazovne institucije s privatnim sektorom. Motivirati mlade za rad u poljoprivredi i agroturizmu i razvijati poduzetnički duh učenika. Suradnja svih struka naše škole, i razvoj svjesnosti o značenju timskog rada učenika i njihovih nastavnika različitih profila. U projektu, učenici i nastavnici stekli bi kvalitetnu edukaciju kako praktično iskoristiti pogodnosti vlastitog okružja u turističke svrhe, ali i veliko iskustvo u projektiranju ideja za EU fondove. Projekt ćemo realizirati kroz edukacije, radionice, izlaganja, posjete, izradu sapuna promidžbenih materijala, recepata, izrada pakiranja , sudjelovanje na sajmovima i izložbama. Vrednovanje će se izvršiti na prezentaciji proizvoda u našoj školi te manifestacijama u gradu Slatina. Posjetitelji popunit će upitnik o dojmovima, rezultate bismo objavili na Facebook i web-stranici škole - ističu u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina. (SŠ Marka Marulića Slatina,vpz.hr)

Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩