četvrtak, 24. studenoga 2022.

Sve je spremno za nadolazeće 14. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u utorak, 13. prosinca, organizira 14. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj. Tom će prigodom biti obilježena i 31. obljetnica masakra nad 47 civilnih žrtava koje su četnici okrutno pobili 13. prosinca 1991. godine u Voćinu.

Ovogodišnje hodočašće bit će održano pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te Virovitičko-podravske županije, Općine Voćin i tvrtke Hrvatske šume.

Prema riječima predsjednika Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ Mate Bubaša ove godine očekuju velik broj hodočasnika kako iz Virovitičko-podravske županije, tako i drugih županija, posebice nakon smirivanja pandemije koronavirusa.

– Ovo je najveći braniteljski događaj u godini koji u prosjeku svake godine posjećuje oko 2000 gostiju. Naravno da je prijašnjih godina situacija s koronom učinila svoje, ali vjerujemo da će ove godine u Voćin ponovno doći rekordan broj posjetitelja jer radi se o jednom od najvećih stradanja hrvatskih civila u Domovinskom ratu – rekao je Bubaš.

Program počinje u 9.45 sati kada se očekuje početak hodočašća, u 11 sati održat će se pokorničko-molitvena procesija s Prebende do Svetišta Gospe Voćinske, u 12 sati bit će služena sveta misa, a nakon toga je predviđena komemoracija i polaganje vijenaca kod spomenika u središtu Voćina.

– Pozivam sve ljude dobre volje koji žele odati počast stradanju civilnih žrtava u Voćinu da dođu i pridruže nam se na ovom hodočašću koje će se ove godine održati po 14. put – uputio je poziv predsjednik Mato Bubaš. (icv.hr, bs)

Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩