ponedjeljak, 10. listopada 2022.

Bogat vikend za mlade hrvačice i hrvače HK Slatina: U Tuzli osvojili 1. mjesto ekipno

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Mladi članovi Hrvačkog kluba Slatina proteklu su subotu nastupili na čak tri natjecanja, na Prvenstvu Hrvatske u Petrinji, na Memorijalnom hrvačkom turniru ''Stipan Dora'' u Subotici i  4. međunarodnom turniru ''Husinski rudar 2022.'' u Tuzli.

U organizaciji Hrvačkog kluba Petrinja i Hrvatskog hrvačkog saveza kao suorganizatora u Petrinji je održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom u kategoriji U-13 za 2022. godinu.  Na natjecanju je sudjelovalo 117 hrvača iz 22 kluba, od kojih je Slatina nastupila s tri hrvača uz trenersko vodstvo Borivoja Kocića. Roko Ćurić je u kategoriji do 54 kilograma osvojio 2. mjesto, dok je Franjo Ivoš u istoj kategoriji bio 7. Stefan Čavrić je osvojio 5. mjesto u kategoriji do 75 kilograma. Na prvenstvu su sudili i slatinski suci Nebojša Nikšić i Mario Petrak. 
Na Memorijalnom hrvačkom turniru ''Stipan Dora'', održanom u dvorani Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici, Slatina je među 97 natjecatelja iz 16 klubova iz 5 država imala svoja tri predstavnika. 

 Dorijan Dundović u kategoriji 44 kilograma je osvojio 7. mjesto, Bartol Sartić je u kategoriji do 60 kilograma osvojio 11. mjesto, a Petra Škrobić je osvojila 5. mjesto u kategoriji do 52 kilograma. Vođa puta je bio Draško Ćurić, a trener Novica Kocić.
Najbolji uspjeh su slatinske mlade hrvačice i slatinski mladi hrvači ostvarili u Tuzli gdje je održan 4. međunarodni turnir u hrvanju grčko-rimskim stilom ''Husinski rudar 2022.'', na kojemu je sudjelovalo 68 natjecatelja iz 13 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Turnir je održan u organizaciji Hrvačkog kluba Sloboda Tuzla, a Slatinčane su na prvenstvu vodili treneri Danijel Kolomaz i Dražen Kocić. 

U ekipnom plasmanu Hrvački klub Slatina je osvojilo 1. mjesto, te je proglašen najuspješnijim klubom turnira, a ovo su postignuti rezultati:

Starije djevojčice:
- 54 kg, Ena Ojkić 2. mjesto
- 66 kg, Anja Čavrić 1. mjesto

Mlađi dječaci:
- 49 kg, Goran Filipović 3. mjesto
- 54 kg, Lukas Šarabok 1. mjesto

Stariji dječaci:
- 66 kg, David Vilk 3. mjesto
- 75+ kg, Dorian Kajzer 3. mjesto

Kadeti:
- 60 kg, Niko Grubač 1. mjesto
- 65 kg, Robert Filipović 1. mjesto

(adf; HK Slatina)

Foto:








Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩