utorak, 25. siječnja 2022.

Virovitičko-podravska županija ima 27 novih turističkih vodiča: Održana dodjela uvjerenja

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U dvorani Viro Veleučilišta u Virovitici jučer (ponedjeljak) je održana dodjela uvjerenja o položenom stručnom ispitu za turističkog vodiča za područje Virovitičko-podravske županije.

Osim dekana Veleučilišta Dejana Tubića, prodekana za razvoj Rikarda Bakana i više predavačice Ivane Vidak, dodjeli je nazočila i direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić koja je pozdravila 27 novih turističkih vodiča te im čestitala na položenim ispitima.

– Bila sam u vašim „cipelama“ prije 10 godina i znam koliko je teško uz poslovne i privatne obaveze odvojiti vrijeme za ovo. Znam da nije lako i jako mi je drago što ste u ovolikom broju pristupili ovom ispitu i položili ga. Ovo su zapravo temelji na kojima ćete dalje nadograđivati svoja znanja. Vjerujem da će se svatko od vas specijalizirati za jedan dio, bila to kulturna ili prirodna baština. Mi smo i dalje tu za vas, ako budete trebali bilo kakve informacije – istaknula je M. Jakelić te svima poželjela sreću u daljnjem radu.

Prodekan za razvoj Veleučilišta u Virovitici Rikard Bakan rekao je kako je, s obzirom da ovog seminara nije bilo zadnjih 10 godina, sada bilo pravo vrijeme za njegovo održavanje.

– Naših novih 27 turističkih vodiča, polaznika i sa strane Turističke zajednice grada Virovitice kao i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, su sve osobe koje već imaju nekakvu pozadinu, obrazovanje i rade, ali ovo je dodatno osposobljavanje kako bi mogli kvalitetno interpretirati ovo što Virovitičko-podravska županija nudi, a nudi uistinu puno toga. Vjerujem da će to prepoznati, već i prepoznaju, posjetitelji koji dolaze iz svih krajeva – rekao je prodekan Rikard Bakan.

Jedna od onih koji su dobili uvjerenje o položenom stručnom ispitu za turističkog vodiča je i Anja Ferenčević koja je seminar odlučila upisati kako bi uz svoj obrt animacije, koji se bavi dječjim rođendanima, bila i turistički vodič.

– Moram priznati da nije bilo lako. Bilo je dosta materijala, dosta se moralo učiti ali uz društvo koje je ovdje bilo, toliko različiti, a toliko slični, nije bilo teško. Uz znanje, stvorila su se i lijepa prijateljstva – kroz osmijeh je otkrila A. Ferenčević.

Novih 27 turističkih vodiča, dio su prekograničnog projekta „Cross-border Historical Theme Route of Noble families“ akronima „HITRoute“, odobrenog na pozivu za dostavu projektnih prijedloga Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014.-2020., Turistička zajednica grada Virovitice, kao partner na projektu, financirala je seminar i polaganje stručnog ispita za novih 10 turističkih vodiča za područje grada Virovitice i županije. Preostalih 17 financirala je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Podsjetimo, ukupna vrijednost EU projekta prekogranične suradnje Interreg sa susjednom Mađarskom je 913.897,05 kuna, a izradila ga je Razvojna agencija VTA. Uz radove predviđene u sklopu projekta, Grad Virovitica će dodatno uložiti oko 500.000 kuna za navodnjavanje i dekorativnu rasvjetu. U sklopu projekta obnovit će se Franjevački vrt ispred Crkve sv. Roka po uzoru na povijesni izgled sa svim elementima koje propisuje konzervatorska struka, uspostaviti nova prekogranična ruta na temu plemićkih obitelji, educirati turistički vodiči, izraditi brošure i promo video te održati srednjovjekovne manifestacije. (icv.hr, eat, tz-virovitica.hr; foto: E. Aragović Turkalj)

Foto:''Duh Slatine'' obrt za knjigovodstvo, računovodstvo i poslovno savjetovanje. Sve potrebne informacije možete zatražiti na broj mobitela 097/708-6875 ili na e-mail duh.slatine@gmail.com, te na Facebook stranici ''Duh Slatine''
AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩