utorak, 25. siječnja 2022.

Iz policije: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


- Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđena. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.
 
- Utvrđeni prekršaji

Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 314 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem droge, 68 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 67 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 134 km/h je utvrđena kod vozača osobnog automobila reg. oznaka Austrije u utorak u 19.30 sati u Šaševu, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.71 g/kg je utvrđena kod 40-godišnjeg vozača traktora koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 15.40 sati u Bušetini, a osim što je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u tako visokoj koncentraciji upravljao je i neregistriranim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Kao što je najavljeno, policijski službenici su protekli vikend vršili pojačani nadzor prometa posebno usmjeren na nadzor vozača pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda je 19 vozača sankcionirano zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih 7 u akciji usmjerenoj na nadzor vozača pod utjecajem alkohola koja je u subotu / nedjelju, 22./23. siječnja 2022. godine od 18 da 02 sata provedena na području cijele policijske uprave. U akciji je izvršen nadzor 160 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 30 prekršaja. (PU virovitičko-podravska)

''Duh Slatine'' obrt za knjigovodstvo, računovodstvo i poslovno savjetovanje. Sve potrebne informacije možete zatražiti na broj mobitela 097/708-6875 ili na e-mail duh.slatine@gmail.com, te na Facebook stranici ''Duh Slatine''
AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩