četvrtak, 22. srpnja 2021.

U Voćinu održana početna konferencija projekta „Za budućnost općine Voćin“

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Voćinu je jučer (srijeda) održana početna konferencija u okviru projekta „Za budućnost općine Voćin“ koju provodi Općina u partnerstvu s Dječjim vrtićem „Jelenko“ iz Voćina u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda“. Konferencija je održana u prostorijama Općine Voćin, a na njoj su osim roditelja i djece nazočili i načelnik općine Voćin Predrag Filić, voditeljica projekta Petra Miholančan, te ravnateljica Dječjeg vrtića Jelenko Marica Bičanić Krupa.

– Ovaj projekt vrijedan oko 433.000 kuna kojeg financira EU, omogućit da deset djece slabijeg socijalno ekonomskog stanja u iduće dvije godine pohađaju vrtić bez naknade, a sredstva koja su za istu namjenu dosad njihovi roditelji utrošili, bit će im refundirana – rekla je voditeljica projekta Petra Miholančan.

Svrha je da se poveća stopa sudjelovanja djece u vrtićkom obrazovanju te uključenost u program vrtića. Na taj način smanjuje se i rizik od siromaštva, ranog napuštanja školovanja i socijalna isključenost, rekla je Petra Miholančan.

Pohađanje Dječjeg vrtića je vrlo važno i može znatno utjecati na razvoj djeteta, napomenula je tom prigodom ravnateljica Dječjeg vrtića Jelenko iz Voćina Marica Bičanić Krupa.

– U vrtiću djeca stječu razne kompetencije, kako socijalne vezane uz pripremu za odlazak u školu, a isto tako vrtić je najbolje i najsigurnije mjesto u kojem djeca imaju smještaj, tako da roditelji ne moraju brinuti za ono vrijeme kada nisu u mogućnosti biti s njima – napomenula je ravnateljica Marica Bičanić Krupa.

-Briga Općine Voćin za djecu najmlađe dobi je već poslovična jer Voćin je najmlađa općina u RH, ali i općina s najvećim natalitetom u VPŽ – rekao je tom prigodom načelnik općine Predrag Filić, podsjetivši da osim u Voćinu, od prošle godine djeluje i Dječji vrtić u naselju Ćeralije.

– Fokus svih naših politika su upravo mladi, od svoje najranije dobi, pa sve do one osnovnoškolske, srednjoškolske, ali i fakultetske dobi. Tim povodom proširili smo vrtić u Voćinu, otvorili vrtić u Ćeralijama, a nastavit ćemo tako i dalje. Ove godine ćemo projektirati i jaslice kako bi taj cijeli razvojni život djece bio pokriven od najmlađeg doba do njihove punoljetnosti. Osim osnovne škole, od ove godine u Voćinu djeluje i glazbena škola, matične Glazbene škole u Slatini. Isto tako moram napomenuti da osim sufinanciranja vrtića od 90 posto ukupnog iznosa, Općina Voćin sufinancira i prijevoz učenika u Srednju školu u Slatini, kao i stipendiranje studenata na pohađanju njihovih fakulteta. Dakle, pratimo ih do njihove samostalnosti kada trebaju sazreti da rade svoj posao i osnivaju svoju obitelj – napomenuo je načelnik Općine Voćin Predrag Filić. (icv.hr, bs)

Foto:




AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
VISION KERAMIKA VIROVITICA
Više o ponudi Salona keramike i sanitarija ''Vision keramika Virovitica'', na adresi Pavla Radića 4 Virovitica, možete vidjeti na Facebook str. Vision keramika Virovitica i na webu Vision keramika Virovitica, te se informirati na br. mob. 098/181 6490 (Mario Majačić, vlasnik) 
Ljetna rasprodaja vina u Vinariji Sari podrum u Slatini. Više na: Stari podrum
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩