četvrtak, 22. srpnja 2021.

U Slatini službeno otvoren Županijski vatrogasni operativni centar

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Zahvaljujući novom Zakonu o vatrogastvu, vatrogasci su prošle godine krenuli u osnivanje i opremanje Županijskog vatrogasnog operativnog centra 193 sa sjedištem u Slatini. 

Jučer (srijeda) je u prisutnosti zapovjednika i predstavnika svih vatrogasnih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije, zapovjednika JVP grada Slatine Stjepana Venusa, predsjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željka Palkovića i županijske vatrogasne zapovjednice Mateje Fras Vanus službeno otvoren Županijski vatrogasni operativni centar u Slatini.

Na ulazu je postavljena ploča koja ukazuje da se u tom prostoru nalazi, uz JVP grada Slatine, i operativni centar. 

- Nakon uređenja prostora za informatičku komunikacijsku opremu, gdje se zaprimaju sve dojave za vatrogasne intervencije na području cijele županije, a isto tako odavde se obavlja sva komunikacija na terenu kada su vatrogasci na intervencijama od Kladara do Orahovice, danas smo i službeno otvorili ovaj vatrogasni operativni centar. Centar ima svu potrebnu radio-komunikacijsku infrastrukturu, što znači ukoliko padne mobilni ili fiksni sustav mi imamo dva rezervna sustava, to je tetra-komunikacija i analogni sustav koji se bazira na dva repetitora postavljena kod Slatine i kod Bušetine, a koji pokrivaju cijelo područje županije. U slučaju da se bilo što dogodi s mobilnom ili fiksnom telefonskom komunikacijom, vatrogasci mogu raditi bez problema, odnosno nesmetano komunicirati i izlaziti na intervencije bez ikakvih zapreka i problema. Ovo je velik iskorak u vatrogastvu naše županije i neizmjerno smo zahvalni svima koji su nam u tome pomogli, ponajprije Virovitičko-podravskoj županiji, te gradovima i općinama s područja Virovitičko-podravske županije, kao i našim prijateljima vatrogascima iz Tirola koji nam dugi niz godina puno pomažu - rekla je prigodom otvaranja centra zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus. 

Zapovjednica Fras Venus potom je predstavnicima vatrogasnih zajednica uručila opremu, odnosno izolacijske aparate za disanje u zatvorenom prostoru koji su dobiveni donacijom iz austrijskog Tirola, te ih je provela Županijskim vatrogasnim operativnim centrom 193 i upoznala ih s radom istog, a nakon čega je održan i radni sastanak. (ADF; Foto: D. Fišli)

Foto:


























AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
VISION KERAMIKA VIROVITICA
Više o ponudi Salona keramike i sanitarija ''Vision keramika Virovitica'', na adresi Pavla Radića 4 Virovitica, možete vidjeti na Facebook str. Vision keramika Virovitica i na webu Vision keramika Virovitica, te se informirati na br. mob. 098/181 6490 (Mario Majačić, vlasnik) 
Ljetna rasprodaja vina u Vinariji Sari podrum u Slatini. Više na: Stari podrum
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩