petak, 16. srpnja 2021.

HZJZ objavio nova pravila o samoizolaciji i cijepljenima

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

       Foto: screenshot, dnevnik.hr
Hrvatski zavod za javno zdravstvo jučer je objavio novu, desetu po redu verziju dokumenta pod nazivom “Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene”.

Zašto se donose nova pravila?

U dokumentu se navode što se mijenja u odnosu na ranija pravila, a kao razlog za izmjene u HZJZ-u navode “sve veću zastupljenost delta varijante u Hrvatskoj i u cijeloj Europi te blagi porast incidencije u Hrvatskoj”, te “novije podatke o pretpostavljenom trajanju imuniteta nakon preboljenja i nakon cijepljenja i oskudne podatke iz praćenja trajnosti zaštite kod osoba koje su preboljele i učinkovitosti cjepiva kod osoba koje su cijepljene”, piše Index.

Što kažu nova pravila?

  • produljuje se zdravstveni nadzor u karanteni/samoizolaciji bliskih kontakata na 14 dana od zadnjeg bliskog kontakta sa zaraženom osobom (u prethodnoj verziji je zdravstveni nadzor u karanteni/ samoizolaciji trajao 10 dana)
  • izuzeće od karantene i potrebe za PCR testiranjem se mijenja kod asimptomatskih cijepljenih osoba na 14 dana nakon završetka cijepljenja (u prethodnoj je verziji bilo izuzeće odmah nakon završetka cijepljenja)
  • izuzeće od karantene i potrebe za PCR testiranjem asimptomatskih osoba se produljuje na devet mjeseci od dovršetka cijepljenja ili od početka bolesti
  • izuzeće od karantene i potrebe za PCR testiranjem kod asimptomatskih osoba koje su preboljele i primile jednu dozu cjepiva se primjenjuje na osobe koje su unutar osam mjeseci od početka bolesti primile cjepivo i vrijedi devet mjeseci od primitka cjepiva. (index.hr)
Ljetna rasprodaja vina u Vinariji Sari podrum u Slatini. Više na: Stari podrum
AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
VISION KERAMIKA VIROVITICA
Više o ponudi Salona keramike i sanitarija ''Vision keramika Virovitica'', na adresi Pavla Radića 4 Virovitica, možete vidjeti na Facebook str. Vision keramika Virovitica i na webu Vision keramika Virovitica, te se informirati na br. mob. 098/181 6490 (Mario Majačić, vlasnik) 
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩