ponedjeljak, 5. listopada 2020.

Odana počast hrvatskim vitezovima Tomislavu Mikiću i Mirku Vučeti

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Slatinski branitelji svake se godine 5. listopada prisjećaju dvojice heroja Domovinskog rata, Tomislava Mikića i Mirka Vučete, koji su na današnji dan 1991. godine stradali na Mokrom brdu nadomak mjesta Ćeralije. 

Tako su danas (ponedjeljak) mjesto pogibije Tomislava Mikića i mjesto nestanka Mirka Vučete obišli predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i glasnogovornik koordinacije braniteljskih udruga grada Slatine Ilija Nikolić i suborci Stjepan Gal i Zlatko Hmelik, te su im polaganjem upaljenih lampiona odali dužnu počast. 

Tomislav Mikić, rodom iz Nove Bukovice, poginuo je 5. listopada 1991. godine kao pripadnik 64. samostalnog bataljuna ZNG-a na Mokrom brdu, cesti prema mjestu Ćeralije u jednoj od akcija oslobađanja papučkog dijela slatinskog područja okupiranog od strane četničke horde.


Tomislav je bio vozač borbenog vozila koje se kretalo prema mjestu Ćeralije, te je prilikom dolaska do nepreglednog dijela ceste na vozilo ispaljen čatnički protuoklopni projektil. U tom napadu Tomislav je izgubio život, a ostali članovi posade borbenog vozila, Zlatko Hmelik, Josp Balog, Dragutin Rokinger i Ivan Buti, su ranjeni. Iako ranjeni, hrvatski vojnici su uzvratili paljbu i natjerali četnike na povlačenje. Dolaskom ostatka hrvatskih snaga, četnici su se dali u bijeg prema Ćeralijama.


U istoj akciji, nešto kasnije od napada na borbeno oklopno vozilo, zarobljeni su hrvatski vojnici Mirko Vučeta i Tomislav Šimanović. Tomislav Šimanović je razmijenjen, a Mirko Vučeta se još i danas vodi kao nestali. (ADF; Fotografije: D. Fišli,S. Gal, Facebook)

Foto:
PROMO
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩