utorak, 15. listopada 2019.

DANI OPĆINE MIKLEUŠ-Održana svečana sjednica Općinskog vijeća: Uručena priznanja zaslužnima

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U povodu obilježavanja Dana općine koji su uveličani s nekoliko zanimljivih sadržaja, u društvenom domu održan je središnji događaj, svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su nazočili izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, saborski zastupnik Josip Đakić, saborski zastupnik Tomislav Žagar, zamjenici župana VPŽ Marijo Klement i Darko Žužak, gradonačelnik grada prijatelja Donje Stubice Nikola Gospočić, predsjednik Skupštine VPŽ Miran Janečić, načelnici općina s područja županije i mnogi drugi.

U uvodu nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Kanski predstavivši rad Vijeća kroz proteklih godinu dana, a potom je o radu općine pričao načelnik Milan Dundović.

– Niz je projekata koje realiziramo kako bi naši mještani imali normalne uvjete za život. Od velikih projekata istaknuo bih kako radimo na uređenju komunalne infrastrukture. Potom, na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova prijavili smo projekt izgradnje pješačke staze u Četekovcu ukupne vrijednosti 425 tisuća kuna od čega Ministarstvo sufinancira 300 tisuća. Uredili smo društveni dom putem natječaja Fonda za zaštitu okoliša i Ministarstva graditeljstva ukupne investicije vrijedne 376 tisuća kuna za što je općini odobreno 239 tisuća bespovratnih sredstava, a zgrada je dana na korištenje našem vrijednom KUD-u. Odrađeni su radovi na mjesnom domu i proširenju parkirališta ispred groblja u Boriku, završeni radovi na uređenju potkrovlja zgrade NK Dinamo Četekovac, tome klubu kao i NK Mikleušu kupljene nove traktorske kosilice, a protekle je godine u Balincima je uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva izgrađena kuća oproštaja. Posebno san ponosan što je prošle 2018. godine s radom počeo Dječji vrtić u Mikleušu koji Općina sufinancira sa 75 posto, a namjera nam je to i povećati. Pomažemo svima koliko god možemo, udrugama, klubovima, vjerskoj zajednici, evo nedavno smo kupili nove klupe za našu župnu crkvu. Moram se zahvaliti svim vijećnicima, predsjednicima mjesnih odbora, udrugama i ljudima koji čine našu općinu boljom i uspješnijom, a prije svega hvala dobrim ljudima, županu i saborskim zastupnicima bez čije pomoći niti jedan projekt za dobrobit naše općine ne bi bio realiziran – zaključio je Dundović na kraju čestitajući svim mještanima Dan općine, a Mikleušanima i blagdan svete Terezije Avilske.

Obratio se potom gradonačelnik grada prijatelja Donje Stubice Nikola Gospočić izrazio je veliku pohvalu načelniku i Općini na ogromnom radu i trudu te naglasio kako ova općina može i mora biti primjer i većim gradovima. Sve nazočne pozdravio je zatim zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement.

– Moram pohvaliti načelnika i Općinsku upravu na velikom broju odrađenih projekata, a posebno mi je drago da mogu reći da je velik broj tih projekata u suradnji sa Županijom i to je pokazatelj naše odlične suradnje. Posebno bih istaknuo KUD Mikleuš koji je zasigurno jedna od najuspješnijih udruga u županiji – rekao je Klement.

Saborski zastupnik Josip Đakić također je biranim riječima pričao o uspješnosti općine Mikleuš.

– Općina Mikleuš jedna je od najmanjih općina u Virovitičko-podravskoj županiji, ali iznimno uspješna i maksimalno radi na dobrobit svojih sumještana. Mi ma državnoj razini smo uvijek tu da pomognemo svim općinama i gradovima naše županije, a posebno ovako malima kojima je pomoć i najpotrebnija. Vjerujem da će Općina i dalje stvarati nove vrijedne projekte i stvarati novu, uspješnu budućnost svojim sumještanima. Od godine do godine u ovakvim prigodama zadaća načelnika je da se izmjeri koliko se napravilo novih projekata i onih koji će se realizirati, i to su mjerila i kriteriji koji moraju postojati, a posebno ona vezana uz projekte EU fondova za koja sam siguran da će se i dalje realizirati, kako na području ove općine tako i cijele županije – rekao je Đakić.

Na kraju sjednice uručena su priznanja zaslužnima pa su tako zahvalnice dobili HVIDRA-a Slatina za doprinos u radu braniteljskih udruga i promicanje prava branitelja, ravnateljica Dječjeg vrtića ”Suncokret” Slatina Snježana Dupan Lovrić za izniman doprinos u razvoju predškolskog odgoja, KUD Mikleuš za očuvanje tradicije, kulture i običaja, Društvo “Naša djeca” Mikleuš za izniman doprinos u radu Općine te uspješnu provedbu akcija s djecom i za djecu, Udruga maratonaca ”Glasnici istine” za promicanje istine o Domovinskom ratu, Anadin Delić za humanost u 82. puta darivanja krvi i Laco Šoštarić za izniman doprinos u radu DND-a, a u ime nagrađenih zahvalila se ravnateljica DV Suncokret Snježana Dupan Lovrić. (icv.hr, vg)

Foto:





PROMO
Ženite se ili udajete, a taj svoj najvažniji dan u životu želite ostaviti u neizbrisivom sjećanju, pravo mjesto za vas je VIDEO ALFA Slatina, na adresi Ulica braće Radić 13! Ali to nije sve, veliku ponudu drugih usluga VIDEO ALFE pogledajte na: VIDEO ALFA
PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici: AUTOŠKOLA CHAMPION
PROMO
Sve o uslugama Škiljić d.o.o. Slatina Ulica Vladimira Nazora 71 Slatina saznajte na brojeve mobitela 098/902-8185 (Zvonimir) ili 098/931-6325 (Ivan), kao i klikom na: ŠKILJIĆ d.o.o
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩