subota, 20. listopada 2018.

Stigla prognoza za zimu: Bit će topla i suha, bez puno snijega

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Meteoreološki servis AccuWeather objavio je dugoročnu vremensku prognozu za nadolazeću zimu u Europi. Kako stvari stoje, očekuje nas blaga, topla i sušna zima bez mnogo snijega.

Na području Balkana i jugoistočne Europe AccuWeather prognozira iznadprosječne temperature i ispodprosječnu količinu padalina. Jedino su u Grčkoj mogući prodori hladnog zraka i obilne kiše. U ostatku Europe očekuju se prodori hladnog zraka s istoka, no oni će kratki i slabijeg intenziteta nego proteklih godina.

Za sjever Europe predviđaju jake oluje s orkanskim vjetrovima i obilnom kišom, a to se odnosi i na Ujedinjeno Kraljevstvo i Skandinaviju koju se mora pripremiti na opasnost od poplave i probleme u prometu.

Prema projekcijama AccuWeathera, najviše oluja bit će na području Cardiffa, Manchestera, Belfasta i Glasgowa.

Prava zima očekuje se u Finskoj i Ukrajini zbog sibirske anticiklone koja bi mogla donijeti sibirsku hladnoću na istok kontinenta i prevladati snažne atlantske ciklone koje će na veći dio Europe donositi topliji zrak.

Obilnih kiša bit će i na području Njemačke i Francuske, gdje bi tijekom prosinca moglo biti jakih oluja, dok će početak sljedeće godine ipak donijeti stabilnije vrijeme.

Na istoku Europe bit će prodora hladnog zraka koji će donijeti iznadprosječno niske temperature u tom dijelu kontinenta. (24sata.hr)

PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩