petak, 5. listopada 2018.

SLATINA-Održana ''Mala škola poduzetništva'' i tribina ''Kako i kada odabrati zanimanje''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Zavičajnom muzeju grada Slatine jučer je održana početna konferencija projekta ''Mala škola poduzetništva'' nositelja projekta Društva ''Naša djeca'' Slatina i Udruga za obrazovanje i održivi razvoj ''UZOOR'' Slatina koji se provodi u suradnji sa:

-Osnovnom školom Eugena Kumičića Slatina,
-Osnovnom školom Josipa Kozarca Slatina,
-Osnovnom školom Vladimir Trstenjak Čađavica,
-Osnovnom školom Vladimir Nazor Nova Bukovica i
-Pučkim otvorenim učilištem Slatina.

Projekt se financira donacijom ostvarenom putem Javnog natječaja za dodjelu donacija u 2018. godini pod nazivom ''Stvaramo jednake mogućnosti'' što ga je raspisala Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Projekt ima za cilj upoznavanje djece s poduzetništvom i poduzetničkim vještinama kroz besplatne četverodnevne radionice koje će se provoditi na lokacijama Dječjeg kutka Društva ''Naša djeca'' Slatina (Slatina, Senkovac, Nova Bukovica i Čađavica, Josipovo/Sopje), a svrha projekta je usmjeriti djecu da pravodobno i kvalitetno odaberu svoje buduće zanimanje, ali i ojačati udruge koje pomažu u kvalitetnom razvoju društva.

Korisnici su 40 djece školske dobi od 4. do 8. razreda osnovnih škola iz Senkovca, Nove Bukovice, Josipova, Čađavice i Slatine.

Također, istog dan odmah poslije početne konferencije održana je tribina ''Kako i kada odabrati zanimanje'' prva od aktivnosti projekta ''Mala škola poduzetništva'' koji je financiran donacijom ostvarenom putem Javnog natječaja za dodjelu donacija u 2018. godini pod nazivom ''Stvaramo jednake mogućnosti'' što ga je raspisala Hrvatska banka za obnovu i razvitak, a koji provodi Društvo ''Naša djeca'' Slatina u partnerstvu s Udrugom za obrazovanje i održivi razvoj ''UZOOR'' Slatina.

Tribina je organizirana u Tjednu cjeloživotnog učenja u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Industrijsko-obrtničkom školom.

Želja je projektom djeci približiti što više informacija o različitim zanimanjima u ranoj dobi, te predstaviti poduzetničke vještine.

Na početnoj konferenciji i tribini sudjelovali su predstavnici slatinskih osnovnih škola, ravnatelji slatinskih srednjih škola sa suradnicima i učenicima, predstavnici udruga, predstavnici školskih zadruga, Zavičajnog muzeja Slatina, Pučkog otvorenog učilišta Slatina, Hrvatske poljoprivredno savjetodavne službe Slatina, članovi Udruge za obrazovanje i održivi razvoj ''UZOOR'' Slatina, članovi Društva ''Naša djeca'' Slatina, te predstavnici medija. (ADF, DND Slatina; Fotografije D. Fišli)

Foto:

 
PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩