nedjelja, 21. listopada 2018.

Počeo projekt RUPO: Zahvaljujući ovom projektu, VIDRA najbolja razvojna agencija u Hrvatskoj, poduzetnicima će osigurati nove usluge

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Kako bi dodatno unaprijedili usluge Razvojne agencije VIDRA koji su usmjereni prema malim i srednjim poduzetnicima, početnom konferencijom, koja je održana u prostorima VIDRA počeo je projekt “RUPO-Jačanje ruralnog poduzetništva”. Okupljenim poduzetnicima, uvodno se obratila ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, a potom je o projektu govorila njena zamjenica Neda Martić.

Projekt je to koji je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI) koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ukupna vrijednost mu je 434.557,76 kn, a bespovratna sredstva iznose 85%, odnosno 369.251,51 kuna.

Tijekom provedbe projekta VIDRA-in Odjel za poljoprivredu i gospodarstvo, razviti će nove usluge koje su namijenjene malim i srednjim poduzetnicima u ruralnom kraju, a koji su bazirani na specifičnim problemima identificiranim kod te ciljne skupine. U 18 mjeseci provedbe projekta poduzetnici će biti educirani za računovodstveno i financijsko upravljanje, primjena informatičkih rješenja u poslovanju, samostalno upravljanje poduzetničkim projektom i razvoj poslovanja kroz inovacije.

Radom s malim i srednjim poduzetnicima prijavitelj želi identificirati ključne probleme poduzetnika, i te kroz rješavanju pristupa, ponuditi nove savjetodavne usluge i educiranje.

„Oslobađanjem potencijala ruralnog poduzetništva kroz razvoj novih proizvoda, usluga i oblika poslovanja generirat će se i nova radna mjesta, pri čemu su razvoj vještina i stjecanje novih znanja jedan od ključnih elemenata“, čulo se na predstavljanju RUPO-a.

Pritom će se razvojem i povećanjem broja usluga stručne i savjetodavne podrške te informiranja u Virovitičko-podravskoj županiji unaprijediti gospodarska uspješnost malih i srednjih poduzetnika u ruralnom području. Očekuje se da će oko 145 malih i srednjih poduzetnika biti informirano o novim uslugama RA VIDRA, te da će pritom 72 poduzeća primiti nefinancijsku potporu, uz razvijanje novih usluga za male i srednje poduzetnike. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Foto:


 










PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩