ponedjeljak, 23. travnja 2018.

Ministar Tolušić posjetio Slatinu: Uskoro će Uprava šuma biti i u Slatini

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, u pratnji virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka, saborskog zastupnika Josipa Đakića, te člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša, obišao je danas zgradu šumarije u Slatini gdje bi uskoro trebala biti smještena nova Uprava šuma podružnica Slatina. Podružnica Uprave šuma Slatina obuhvaćala bi sve šumarije s područja Virovitičko-podravske županije, a koje su do sada bile pod Upravom šuma podružnica Našice.

Povod dolaska ministra Tolušića bio je potpisivanje nove sistematizacije Hrvatskih šuma, te pregled svih prostorija zgrade šumarije u Slatini.

- Ovaj tjedan bi trebali potpisati novu sistematizaciju Hrvatskih šuma, gdje će prvi puta u povijesti rada Hrvatskih šuma i od osnutka Hrvatske države biti uspostavljena i Uprava šuma Slatina. To znači da ćemo kompletan teritorij, kada govorimo o šumama, a koji se nalazi na području naše županije, biti u jednoj instituciji, Upravi šuma Slatina. Znači, šumarije Slatina, Voćin, Ćeralije, Čačinci, Orahovica, Virovitica, Suhopolje i Pitomača biti će pod Upravom šuma Slatina. Naravno, s time će se otvoriti i nova radna mjesta i puno drugih stvari, bit će više investicija na ovom području, kada govorimo o sektoru šumarstva, a time mislim i da ispunjavamo svoja obećanja koja smo dali ljudima u Slatini, ali i biračima sa područja cijele županije. Ovaj prostor u zgradi slatinske šumarije je velik, što je najbitnije, znači da se neće morati ništa novo graditi, kancelarija i ureda ima dovoljno, jer ionako je većina naših šumara na terenu. Prostor zahtijeva određene investicije, ali ne tako bitne i velike. Ja očekujem da će već s prvim sedmim ove godine tu biti dodatni ljudi i da će Uprava šuma Slatina biti uspostavljena, a s vremenom ćemo vidjeti što još treba i time opremiti prostor, u tjedan do dva. Vrlo mi je drago što će ova zgrada konačno biti u punoj funkciji, te dobiti novi sjaj i novu namjenu. Dakle, ovaj tjedan će biti usvojena sistematizacija, nakon toga ide provedba, odnosno upis nove uprave u trgovački registar u Trgovačkom sudu, to će trajati dva-tri tjedna, ovisno kolika je procedura, nakon toga ide uspostavljanje Uprave šuma ovdje u Slatina, a nakon toga ide javni natječaj za nova radna mjesta - rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

Zadovoljstvo s budućom Upravom šuma u Slatini nije skrivao ni Igor Fazekaš.

- Ova zgrada je vrlo funkcionalna i dugo je vremena stajala nedovoljno iskorištena, a što ćemo s uspostavom Uprave šuma kod nas u Slatini promijeniti, a donijet će nam i nova radna mjesta - rekao je član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš.

Župan Igor Andrović bio je iznenađen veličinom slatinske zgrade šumarije i brojem prostorija.

- Ovaj prostor je na idealnom mjestu, u idealnom okruženju, baš u skladu s prirodom, a vrlo blizu samog centra grada i šteta bi bilo ne iskoristiti ga, jer svojom veličinom ispunjava sve uvijete za namjenu Uprave šuma u Slatini - rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Uspostavom Uprave šuma podružnica Slatina, po nekim naznakama, u Slatini bi se trebalo otvoriti blizu 50 novih radnih mjesta. (DF)







PROMO
Višnja d.o.o. građevinski materijal, Ulica Lipa 3 Slatina
Ponudu pogledajte OVDJE

OGLAŠAVAJTE NA DOMOVINA NETU!
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩