četvrtak, 15. veljače 2018.

“Pruži mi priliku” – početna konferencija projekta vrijednog 6 milijuna kuna: U ožujku s radom počinje 40 žena

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u utorak, 13. veljače, održana je početna konferencija projekta „Pruži mi priliku“ koji je odobren za financiranje u sklopu Programa zapošljavanja žena – Zaželi.

Projekt je vrijedan 6.105.346,51 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, a provodit će se u partnerstvu s HZZ-om Područnim uredom Virovitica i virovitičkim Centrom za socijalnu skrb. Ciljna skupina su teže zapošljive žene, odnosno nezaposlene žene iznad 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve nasilja…

– Projekt će se provoditi na području grada Virovitice i devet prigradskih naselja. Kroz dvije godine 40 žena, pripadnica ciljne skupine, pružat će pomoć za čak 160 osoba u nepovoljnom položaju. Time će se direktno utjecati na stopu smanjenja rizika od siromaštva u Virovitici. Žene bi trebale početi s radom 1. ožujka – rekla je Željka Grahovac, ravnateljica GDCK Virovitica.
Provedba projekta rezultirat će poboljšanom kvalitetom života i većom uključenosti u društvenu zajednicu i ciljane skupine i krajnjih korisnika.

– Zapošljavanje žena kroz ovaj projekt će pozitivno utjecati na njihov radni potencijal. Steći će radno iskustvo i nova znanja te radne sposobnosti putem stručnog usavršavanja koja će im omogućiti lakše daljnje zapošljavanje. Na ovaj način skrbimo i o starijim i nemoćnim osobama pružanjem potrebne pomoći i podrške – naglasila je koordinatorica projekta Željka Francetić.

Inače, projekt „Pruži mi priliku“ je jedini s područja Virovitičko-podravske županije koji je prošao u sklopu programa Zaželi, a za to je velikim dijelom zaslužna Razvojna agencija VTA koja je radila projektnu prijavu. O kvaliteti projektnog prijedloga govori i broj bodova koji je ostvaren prilikom ocjenjivanja – od maksimalno mogućih 110 bodova, projekt je dobio 108 bodova.

Početnoj konferenciji ovog 6 milijuna kuna vrijednog projekta nazočili su i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, predsjednica GDCK Virovitica Margareta Ptiček, v.d. predstojnice HZZ-a Područnog ureda Virovitica Lahorka Weiss, zamjenica ravnateljice Centra za socijalnu skrb Gordana Raut… (virovitica.hr; foto: M. Bašić)



OGLASI:

Auto škola Zebra Slatina :
-Vi birate vozilo na kojem želite polagati!
-Vi birate instruktora kod kojeg želite polagati!
-Vi birate termin kad želite polagati!
-Dođite, vozite, položite!
Svi zainterisirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma Zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili broj mobitela 091-6050-334, te klikom na : Auto škola Zebra Slatina
Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku!

Vinarija Stari podrum:
-Ako želite popiti kapljicu kvalitetnog vina, a da se pri tome vaš novčanik previše ne isprazni, kupite vino u Vinariji Stari podrum!
-Ako želite da vama značajni događaji ostanu u lijepom sjećanju, počastite se pjenušavim vinom Slatinski biser, pjenušcem za sve prilike!
-Narudžbe se primaju na broj mobitela 098/279-844 kontakt osoba Ivan Halas ili direktno u Vinariji Stari podrum na adresi Ulica kralja Zvonimira 6, Slatina (iza zgrade Gradske uprave). Više o Vinariji klikom na : Vinarija Stari podrum
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩