ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

Iz policije: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama pješak teško ozlijeđen, a vozač bicikla i 5 sudionika u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni. Tri su prometne nesreće uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 363 prekršaja, od kojih 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 70 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 72 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,70 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 64 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u srijedu oko 10,30 sati u Slatini.

-Pojačane mjere i akcije

U petak, 8. prosinca, u vremenu od 15 do 23 sata je na području policijske uprave provedena akcija usmjerena na utvrđivanje i sankcioniranje četiri prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja sudionika prometnih nesreća, odnosno prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela. U provedenoj akciji je ukupno utvrđeno i sankcionirano 69 prekršaja, od kojih 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.
U subotu / nedjelju, 09./10. prosinca od 22 do 06 sati je na području Postaje prometne policije Virovitica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je ukupno utvrđeno i sankcionirano 20 prekršaja od kojih 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. (PU virovitičko-podravska)

Sve na jednom mjestu u Foto&video studio ALFA, Ulica braće Radića 13 Slatina (preko puta Policijske postaje u Slatini), od snimanja vjenčanja (foto&video), najama rasvjete za vjenčanja, izrade pozivnica i zahvalnica za vjenčanja, izrade raznih personaliziranih poklona, kalendara, tiska na majice, šalice, upaljače i još mnogo toga pogledajte u ponudi na : ALFA VJENČANJA  ili na : Foto&video ALFA
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩